Церковне свято 2 січня: що можна і не можна робити Передсвяття Різдва Христового – традиції, прикмети

Предпраздництво святого Різдва Христового випереджає цей великий день і відзначається 2 січня. Дізнайтеся, як правильно молитися сьогодні і про що просити.

Передпразденство Різдва Христового – день, створений для ретельної підготовки до самого великого свята. Сьогодні ми починаємо готувати свої серця до прийняття благої звістки та очищуємося від гріхів. Досі триває Великий піст і тому не допускайте на стіл важкої смаженини та алкогольних напоїв.

Експозиція приурочена до Різдва Христова
Церковне свято 2 січня

Дозволяється виконувати легку фізичну роботу. А ось шити не можна у цей день вагітним жінкам. Вважається, що можна зав’язати у вузол пуповину. Чоловікам краще провести 2 січня у молитві. Предки вірили, що тільки так можна набратися сил на весь рік.

Виконайте також практику очищення простору та розуму. Зранку вмийтеся святою водою й  окропіть нею комірці та манжети сорочок, аби зла енергія вас не дісталася. Позбудьтеся старого мотлоху, не дивіться сьогодні розважальні шоу або новини, які несуть негатив. Краще сходіть до храму та попросіть Всевишнього про здоров’я такими чудесними рядками:

О, премилосердний Боже, Отче, син і Святий душі, що тобі в нероздільній Трійці поклоняємося і тебе славимо! Призри милостиво на раба Твого (ім’я) хворим, відпусти йому всі гріхи його, подай йому зцілення від хвороби, поверни йому здоров’я і сили тілесні, подай йому довге й щасливе життя, земні й духовні твої блага, щоб він разом із нами приносив  подячні молитви тобі, всещердному Богу і Творцеві нашому. Пресвята Богородице, всесильним заступництвом твоїм допоможи мені благати сина твого, Бога нашого, за зцілення раба Божого (ім’я). Всі святі й ангели Господні, моліть Бога за хворого раба його (ім’я). Амінь.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.