3 червня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити на день Володимирської ікони Божої Матері, традиції

3-го червня ми вшановуємо Володимирську ікону Богородиці, яка насправді є Вишгородською. Дізнайтеся, чому так сталося та як правильно звертатися сьогодні з молитвою.

Спадщина древньої Київської держави настільки унікальна, що досі наш північний сусід із заздрістю переписує історію та привласнює пам’ятки культури й мистецтва. Одним таким найпершим прикладом є Вишгородська ікона, яку ми сьогодні вшановуємо. Датою її створення є 1131 рік. Була розміщена у потужному на той час духовному центрі на півночі Київщини. Втім, Андрій Боголюбський, який на той час правив московією, зруйнував частину міста та вкрав святиню. Його співвітчизники швидко вигадали їй нову назву.

3 червня 2022: яке сьогодні свято

Церковники вважають ікону чудотворною. Всі, хто їй поклониться – відчують полегшення у справах, набудуть сил.

Доречно сьогодні прочитати власне й молитву Богородиці. Особливо радять звернутися до Пречистої 3 червня дівчатам та жінкам. Також не заборонено читати й молитву про Україну, адже Божа Матір здавна вважалася покровителькою нашої держави.

Богородице Діво, радуйся, благодатна Маріє, Господь з тобою. Благословенна ти між женами і благословенний плід утроби твоєї, бо ти породила Христа Спаса, Ізбавителя душ наших.

Достойно є воістину величати блаженною тебе, Богородицю, присноблаженну, і пренепорочну, і Матір Бога нашого. Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів, що без зотління Бога Слово породила, сущу Богородицю, тебе величаємо.

Під твою милість прибігаємо, Богородице Діво, молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід ізбав нас, єдина чиста і благословенна.

Преславна приснодіво Богородице, прийми молитви наші і донеси їх Синові твоєму і Богові нашому, щоб спас задля тебе душі наші.

Нагадаємо, що 3-го червня іменинниками є: Федір, Кирило, Костянтин, Михайло, Олена та Ярослав.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.