Церковне свято 8 липня: що можна і не можна робити на день пам’яті преподобної Февронії — традиції, прикмети

Православне церковне свято діви Февронії вважається жіночим. Сьогодні варто просити Всевишнього про здоров'я та багате потомство для родини.

Церковне свято 8 липня присвячено святій діві Февронії, яка все своє життя була вірна своєму чоловікові Петру. За церковним каноном їх вважають покровителями шлюбу та родинного щастя. Преподобну вважають символом вірності і кохання. За життя вона обрала благородне заняття: цікавилася цілющими травами та лікувала людей.

8 липня - Петра і Февронії
Церковне свято 8 липня: що можна і не можна робити

Про що просити Господа на православне свято 8 липня?

Так, як цей день присвячено Февронії, то варто просити Всевишнього про щасливі стосунки та, звісно, про гарне самопочуття. Цікаво, що попри заборону одружуватися у піст, сьогодні можна грати весілля. А свій ранок слід почати з такої молитви:

Святе подружжя праведне, Петро і Февронія благочестиві, благаючі за кожного стражденного та того, хто допомоги Господньої потребує! Відведіть від дому мого смуток, розбрат та чвари, збережіть шлюб мій, Господом благословенний, повсякчас і на віки віків. Як ви в світі та злагоді жили, так і я з чоловіком хочу жити, Отцю нашому служити, настанови Його виконувати, Царство Його пізнати. На милість вашу уповаю всім серцем та на молитви ваші про сім’ю мою Господу Всевишньому. Не покиньте нас, подружжя (імена), в печалі, не залишайте в радості. Благословіть на життя сімейне праведне та Господу Богу угодне. Во ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Нагадаємо, що на церковне свято 8 липня можна вітати своїх близьких з іменинами. День Ангела святкують: Віргінія, Давид, Дементій (Дометія), Денис, Євтропія, Єфросинія (Єфросинія), Ізабелла, Костянтин, Леоніда, Лівія, Петро, Прокопій, Симон (Симеон), Февронія, Федір, Феодора.

Схожі статті