Яке церковне свято 6 вересня 2022: День пам’яті святого апостола Євтихія — традиції, прикмети, іменинники

Яке церковне свято 6 вересня 2022? Цей день в українській традиції має багато назв, але незмінним лишається одне: свята молитва, яку необхідно прочитати сьогодні всім, хто бажає своїм рідним здоров'я.

“Зоря тиха”, “Євтихій”, “День тиші”… Тож яке церковне свято 6 вересня 2022? Розібратися нескладно. Слід одразу зрозуміти, що багато пам’ятних дат для православної віри у нашій традиції має не тільки релігійне забарвлення, а й народне. В жодній країні немає такої потужної синергії прадавніх вірувань та християнської етики.

Дійсно, на православне свято 6 серпня вшановували мученика Євтихія. Він був славним сином своєї землі та ревно боровся з язичниками. Та у наших пращурів ця дата була відведена для шанування природи.

Яке церковне свято 6 вересня 2022: традиції

Яке церковне свято 6 вересня 2022

Зовсім не складно віднайти той факт, що у народі цей день кликали “Зоря тиха”. Це пов’язано з тим, що предки сприймали вересень, як кінець важкій праці та початку нових звершень. А для того, щоб Всевишній послав гарну долю, слід було заспокоїти свій розум та чекати знаків. Їх же бачили у природних явищах.

Наприклад, сильний вітер вважали не до добра. Думали, що він принесе смуту у село. Якщо бачили на тині синицю, то намагалися її проганяти, аби зима не так швидко прийшла на городи. Якщо бачили, як у південь хмара затягувала сонце — знали, що слід скоріше запасати комори, бо буде голодна весна.

Яке церковне свято 6 вересня 2022: молитва дня

Церковне свято 11 липня: що можна і не можна робити
Яке церковне свято 6 вересня 2022

У цей день потрібно було присвятити всі свої думки Господу, аби налагодити справи та просили за здоров’я рідних. Молитися було заведено такими рядками:

“Господи Всесильний! Люди славили ім’я Твоє роками та мали по вірі своїй. Не осуди та не оставі ти нас, дітей своїх волелюбних у біді. Направ сили Свої на завершення моїх справ земних та не дай близьким моїм, що дали мені шлях у світі цьому полишити здоров’я своє на працях важких та розмовах лихих. Вірую та несу світ вчення Твого. Амінь!”

Нагадаємо, що на церковне свято 6 вересня слід не забути привітати іменинників: Арсенія, Георгія, Петра.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.