Яке церковне свято 13 вересня 2022: Покладення поясу Пресвятої Богородиці — традиції, прикмети, іменинники

Яке церковне свято 13 вересня 2022 року: Покладення поясу Пресвятої Богородиці. Як виникло свято та яким чином православна церква шанує пам'ять цієї події?

13 вересня 2022 року православна церква відзначає важливе свято — Покладення поясу Пресвятої Богородиці. Є перекази, що Пресвята Богородиця сама сплела собі пояс з верблюжої шерсті та перед своїм вознесінням віддала цей пояс апостолу Томі. Ще учні апостола помітили, що ця річ має чудодійну силу. Але Покладення поясу відомо лише два, перший відбувся під час правління Візантійського Імператора у IV сторіччі, а друге покладання вилікувало дружину Імператора Константинополя від одержимості неситою силою. Саме після цього дива Покладання поясу стало щорічно відзначатися, як християнське свято.

Яке церковне свято 13 вересня 2022 року: що можна і не можна робити

Яке церковне свято 2 вересня 2022
Яке церковне свято 13 вересня 2022

У свято Покладання поясу Пресвятої Богородиці категорично заборонено гадати, займатися будь-якими обрядами або ритуалами. Не радиться в цей день ходити на болота та інші водойми, бо можна залучити біду у свій дім. Не можна у свято займатись важкою фізичною працею або позичати гроші.

Є повір’я, що зібраний 13 вересня врожай має цілющу силу. Тому якщо у вас є город, до нагоди буде зібрати залишки врожаю та приготувати з нього вечерю для своєї сім’ї. Особливо шанувалося у давнину журавлина, бо вважалося, що вона має цілющу силу. Цього дня з неї варили компоти, варення та пекли пироги.

Яке церковне свято 13 вересня: як правильно молитися?

Церковне свято 3 серпня: що можна і не можна робити
Яке церковне свято 13 вересня 2022

Зазвичай, у молитві до Пресвятої Богородиці просять здоров’я та захисту від нечистої сили.

О Пресвята діво Пречиста, освячена Духом Святи та надією Божою, зглянься на наші молитви. Тебе єдину по Христі Отець наш нагородив чудодійною силою. Та не полиши нас у біді. Яко до тебе прибігаємо скорой помошниці та молитвиннеці про душі наші. Дай щедрість добродійства твого та донеси наші молитви про здоров’я Господу Всевишньому. Славимо тебе Маріє, Амінь!

Нагадаємо, що у церковне свято 13 вересня відзначають іменини: Володимир, Геннадій, Дмитро, Мирон, Михайло, Олександр. Не забудьте привітати людей з такими іменами з Днем Ангела.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.