6 листопада: яке свято, чиї іменини святкуємо. Народні прикмети, що можна і чого не треба робити

Релігійний літургійний календар 6 листопада молитовно згадує святого мученика Арети і тих, що з ним та вшановує Ікону Всіх скорбних Радість.

Про святого мученика Арету і тих, що з ним згадується у переданнях. Події відбувалися близько 500 року в Аравії, яка на той час була уже християнською.

Та сталося так, що нею почав правити жид Дунаян, який поклав знищити всіх християн. Підступом і брехнею він заволодів містом Сава, в якому прихистилися християни.

Того часу Дунаян убив пророка Арету, якому уже тоді було 95 літ. А з ним наказав спалити живцем понад чотириста дев’яносто осіб, що посвятили своє життя Богу – священиків, клириків, монахинь і монахів. Потім загинуло двісті двадцять сім найзнаменитіших жінок і чотири тисячі двісті п’ятдесят два жителі різного віку, стану і статі. Такою чисельною була жертва. Усі вони отримали святість у Царстві Небесному.

Ікона Всіх скорбних Радість стала чудодійною після того як в 1688 році біля неї зцілилася сестра патріарха Іоакима (1674-1690 рр.) Євфимія.

Донині дійшов великий список чудодійних зцілень, свідчень про вирішення різноманітних потреб у чудесний спосіб, з якими вірні зверталися до своєї Небесної Владичиці Богородиці Діви Марії.

І це не дивно, адже Богородиця є тією, якій Господь, Ісус Христос, наш Бог, а її син, дав обітницю – виконати кожне її прохання. Вона також є і нашою Небесною Заступницею, адвокатессою перед справедливим суддею.

В цей день потрібно бути стриманим та молитися до святих мучеників Арета і тих, що з ним та до Ікони Всіх скорбних Радість . Стримувати свої негативні нахили: гординю, зарозумілість, гидливість і злість.

Іменини святкують Олексій, Панас, Вікторія, Георгій, Іван, Іраклій, Лаврентій, Микола, Петро

Народні прикмети на 6 листопада

  • Купити або продати в цей день будинок або квартиру – до вдалого результату операції.
  • Якщо розіб’ється дзеркало − чекай біди.
  • Ворони збираються в зграї – до рясного снігопаду.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.