23 липня: хто сьогодні святкує День ангела? Антон Лірник та Олександр Стоянов приймають вітання

Щоденно імена різного походження відзначають свій День ангела, однак є ті, хто нехтують святами та не вірять в народні традиції. Дізнаємося, хто сьогодні має власні іменини.

З давніх-давен предки називали новонароджених дітей іменами зі списку церковного календарю, а саме з тих, хто того дня мали День ангела. Отож, 23 липня відзначити світлі та щирі іменини мають змогу: Антон, Олександр, Георгій, Єгор, Данило, Леонтій, Петро, Нестор, Степан.

З представників українських знаменитостей згадаємо знаменитого шоумена, сценариста, телеведучого Антона Лірника та відомого артиста балету, прем’єра Національної опери України Олександра Стоянова.

Антон Лірник найбільш відкрився публіці завдяки суддівству та виступам зі своїми командами в гумористичній програмі “Ліга сміху”. Окрім цього, шоумен займається музичною діяльністю, а з 2011 року вийшов його кліп “Зимова” й “Найкраще дитинство”.

Куди зник гуморист Антон Лірник
Хто сьогодні святкує День ангела? Антон Лірник приймає вітання

Олександр Стоянов став відомим завдяки таланту в балеті та зірковій дружині, примі-балерині Катерині Кухар. Улюблена справа життя обом подарувала не тільки самореалізацію, а й кохану людину. Чоловік у віці 10 років встиг завоювати призові місця на місцевих чемпіонатах з бальних танців.

Катерина Кухар та Олександр Стоянов
Хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Стоянов приймає вітання

Крім цього, 23 липня віряни вшановують пам’ять преподобного Антонія Печерського. В цей день не радиться обрізати волосся, сваритися з рідними та носити брудний одяг.

За правилами святкування Дня ангела не варто влаштовувати великих застіль з міцними напоями та музикою. Проведіть своє свято в колі родини або найближчих друзів в тихій атмосфері, подумки помоліться та подякуйте за свій захист. Ми вітаємо всіх імен за церковним календарем, які сьогодні відзначають іменини та шоумена, телеведучого Антона Лірника й артиста балету Олександра Стоянова.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.