10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

У світле свято іменин віряни намагаються сповідатися, вдома влаштувати посиденьки з найріднішими людьми. Втім, варто пам’ятати, що застілля необхідно провести в тихій скромній атмосфері та без гучних вечірок. 10 серпня День ангела святкують: Василь, Іван, Юхим, Акакій, Остап, Павло, Микола, Серафим, Прохор, Ян, Юліан, Олена, Антоніна, Анастасія, Аріна, Ірина, Ілона.

Хто 10 серпня святкує День ангела?

З представників українських знаменитостей згадаємо та вітаємо акторку гумористичного жанру, телеведучу Олену Кравець й зіркового хореографа, танцівницю Ілону Гвоздьову.

Олена Кравець – єдина жінка, яка працювала в чоловічій команді “Студії Квартал-95”, проте на акторській кар’єрі вона не зупинилася та вирішила спробувати свої сили в ролі телеведучої у власному проєкті “Тихий вечір”.

Олена Кравець
Хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець приймає вітання

Ілона Гвоздьова стала відомою завдяки багатьом танцювальним проєктам. Спочатку славу та впізнаваність принесло шоу “Танцюють всі” у другому сезоні, а потім “Танці з зірками”, де здобула перемогу з партнером по паркету Ігорем Ласточкіним у 2018 році.

Ілона Гвоздьова потрапила у лікарню посеред робочого дня
Хто сьогодні святкує День ангела? Ілона Гвоздьова приймає вітання

Окрім святкування Дня ангела, 10 серпня віряни вшановують пам’ять апостолів Прохора, Никанора, Тимона й Пармена.

За церковними традиціями День ангела заведено називати день, коли людину христили, адже саме тоді їй надається ангел-охоронець згори, який захищає від усього злого та здатен захистити перед Всевишнім. Також варто пам’ятати, що іменини та день народження два різних свята, адже інколи людина запрошує на свої “іменини”, маючи на увазі, свою дату появи на цей світ.

Отже, ми вітаємо всіх імен, які 10 серпня святкують День ангела, а ще українську комедійну акторку й телеведучу Олену Кравець та танцівницю Ілону Гвоздьову.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.