5 причин, чому у вашому будинку завжди має бути лимон: універсальний інструмент у побуті

Звичайний цитрус може стати незвичайним інструментом у вирішенні багатьох побутових проблем. Розповідаємо, чому цитрус має бути у кожному домі.

Причина 1: видаляє плями з постільної білизни 

Господині стверджують, що такий спосіб безпечний навіть для ніжних і делікатних тканин. Для того, щоб видалити пляму, просто потріть її лимоном, вичавіть сік, а потім втирайте сіль. Залиште цю суміш на 30 хвилин. Далі заперіть пляму у теплій воді з оцтом.  

Причина 2: очистити старі обробні дошки 

За правилами гігієни кожен вид продукту повинен мати свою обробну дошку. Мається на увазі для м’яса, риби та овочів. Але далеко не всі дотримуються цих правил, а якщо бути чесними, то майже ніхто. Тому залишається лише ретельно мити дошку після кожного використання. Але для того, щоб вбити всі мікроби — ділимось лайфхаком. Візьміть лимон і натріть дошку. У додатку з ним можна використовувати сіль або соду. Краще залишити на ніч, а зранку змити 

Лимон
Лимон

Причина 3: поверне блиск металевому посуді 

Щоб повернути колишньому металевому посуду колишній блиск, візьміть губку, змочену лимонним соком та протріть поверхню разом з сіллю. Далі вимийте і висушіть посуд. До того ж, цей спосіб добре працює і з нальотом на змішувачах.  

Причина 4: позбавить від жовтих плям на одязі 

Жовті плями від поту досить складно вивести навіть спеціальними засобами. Допомогти у цьому питанні може лимон. Нам варто потерти це місце і випрати із звичайним засобом для прання. До речі, проти жовтих плям можна використати оцет.  

Причина 5: зробити імпровізований зволожувач 

Щоб зробити такий зволожувач власноруч, налийте воду в будь-яку тару, краще обирати велику, і додайте сюди лимон. Поставте в будь-якій кімнаті і повітря відразу насититься вологою і матиме приємний аромат.  

Схожі статті

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!

Одягніть на віник пакет і готуйтеся дивуватися: цікавий трюк, який значно збільшує ефективність прибирання

До процесу прибирання всі ставляться по-різному. Для когось це справжній ритуал, я такий допомагає заспокоїтися та прийти до якогось висновку під час активних обдумувань.

Ці рослини допоможуть зібрати рекордний урожай часнику: просто посадіть таких сусідів поряд на грядці

Іноді врожай залежить не тільки від добрив, а й від "приємних сусідів", які позитивно впливають на зростання тієї чи іншої культури. Що посадити біля часнику?