Які фрукти та овочі можна виростити в кімнатних горщиках: лайфхак для тих, хто не має дачі

Якщо у вас немає власної дачі, а ви хочете мати продукти прямо з грядки — пропонуємо організувати міні-город у себе на підвіконні. Розповідаємо, як це зробити.

Зелень  

У кімнатних горщиках можна з легкістю виростити кріп, петрушку та базилік. Насіння кропу можна відразу пересипати у грунт і чекати плодів. Він не любить вологу, тому краще поливано помірно. Насіння петрушки варто заздалегідь замочити на 30 хвилин, загорнути в марлю і висадити в грунт. Місце має бути добре освітлене. Щоб отримати базилік, варто всього лиш залишити пару стебел для пророщування. Поставити їх у воду і чекати, коли з’являться коріння, щоб пересадити в грунт. Рослину варто регулярно поливати та оприскувати.  

Огірки  

У горщиках можна вирощувати навіть огірки. Для цього варто обрати самозапильні ранньостиглі і кущові сорти. Насіння варто замочити в слабкому соляному розчині. Те насіння, що піднялось наверх — садити не потрібно. Далі замочіть їх в розчині марганцівки на 20 хвилин. Пересадіть в грунт і накрийте поліетиленовою плівкою. Щодня поливайте невеликою кількістю теплої води.  

Помідори  

Це дуже теплолюбні рослини. Тому ставити їх потрібно на сонячній стороні будинку. Вночі температура має бути 20 градусів, а вдень — 22 градуси. А для квартирних умов краще обирати сорти з невеликими плодами, наприклад, черрі.  

Помідори
Помідори

Редис 

Ще один овоч, який можна виростити у себе на підвіконні — редис. Але його варто садити в горщики з глини або дерева. Щоб посадити овоч, замочіть насіння у воді з невеликою кількістю солі. Подібно до огірків, насіння, яке піднялось наверх садити не потрібно. Потім посадіть в грунт, на глибину 1-3 сантиметри і накрийте плівкою. Це створить парниковий ефект. Не доводьте грунт до пересихання, тому часто поливайте рослину. Через 5 днів додайте органічні добрива.  

Лимон 

Окрім користі від такого саджанця, можна ще й красиво прикрасити інтер’єр. Але варто зазначити, що процес вирощування досить трудомісткий. Тому простіше за все буде придбати саджанець в магазині. До того ж, у період цвітіння рослина випускає прекрасний аромат.  

Авокадо  

Цей фрукт також можна виростити у себе дома, але краще обирати карликові сорти, адже вони менш вимогливі на відміну від інших. Виростити фрукт можна з кісточки, але готуйтесь до того, що це не буде швидко та успішно. Тому, як і у випадку з лимоном, краще купити вже пророщене авокадо.  

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.