Як виростити суницю взимку вдома на підвіконні

Хочете на новорічному столі мати суницю? Тоді мерщій купуйте розсаду і садіть – ще не пізно.

Купити розсаду суниці можна, замовивши через Інтеренет.

Саджанець має мати гарну листову розетку. Коли вийняти саджанець з горщика, то землі має бути багато, світле коріння повинно повністю обплітати землю.

При виборі контейнера, або горщика головне, щоб всередині був достатній отвір для дренажу, не менший як 25 -тикопійчана монетка. Може бути балконний ящик – пластиковий чи дерев’яний. Але ємність має бути достатньо глибока. Використовуємо для цього підвіконня з південно-східного боку.

На дно кладемо керамзіт слоєм 1.5см – 3см. Ґрунт підійде «Універсальний»,  можна купити у квітковому магазині. Якщо є сумніви щодо якості ґрунту, то добавляємо до нього біогумус. Можна використати й уже використаний ґрунт, але перед цим його потрібно прожарити в духовці температурою 100 градусів 15 хв.

Саджати саджанці на відстані 20 см один від одного. І стежити, щоб верхня брунька була над ґрунтом.

Суничний десерт до Нового Року
Суничний десерт до Нового Року

Щоб рослина проросла в горщику, їй потрібно бизько трьох тижнів часу. Весь цей періодне забувати рослину поливати не рідше три рази на тиждень. Відразу можна підживити нітроамофоскою, яку також можна купити у магазині. Розвести, як написано в інструкції і поливати 2 рази на місяць: через кожні два тижні. Нею підживлюється ягода до кінця жовтня, а потім можна перейти на гумати.

Садоводи радять для підвіконня використовувати ремонтантні сорти полуниці, тобто це ті, які можуть давати плоди протягом року. Для цього випадку придасться сорт Женева. У неї великі ягоди, солодкі, міцні. Цей сорт є досить врожайним та швидкоплідним. Також непоганими сортами  є Домашній делікатес та Королева Єлізавета 2.

Для кращого запилення можна взяти невеликий пензлик і робити ним рухи ніби імітувати рухи бджоли. Також можна за допомогою люмінесцентної лампи продовжити світловий день до десяти годин.

Протягом двох місяців полуниця може вже давати плоди. Якраз на Новий рік  та Різдвяні свята буде десертом до святкового столу.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.