Деруни будуть ідеальні: як зберегти картоплю до весни в квартирі, щоб вона не проростала – дієві поради

Насправді умови зберігання картоплі грають велику роль для її стану та смаку. Здавалося б це найуніверсальніший продукт харчування. Але й картопля є свої нюанси, а як правильно її зберігати так, щоб вона не проростала, можна дізнатися у статті.

Для того, щоб картопля зберігалась довго, не проростала і не псувалась, потрібно обрати для неї правильне місце, варіанти можуть бути різні, льох, балкон, темні шкафчики та інше розташування. Головним чинником є правильна температура. А тепер розкладаємо інформацію по поличках.

Зберігання картоплі у квартирі або в домі

Як зберегти картоплю в квартирі
Як зберегти картоплю в квартирі

Чудово, якщо у вашій квартирі чи будинку є засклений балкон, але комора також гарний варіант. Якщо у вас маленька, сучасна квартира, відмінно підійдуть темні шкафчики. Єдине побажання – у прохолодному та темному місці.

Для такого зберігання необхідно розмістити картоплю в ящик, який пропускає повітря, мішок-сітку або у звичайний мішок. Картоплі для гарного зберігання необхідне повітря, але не надто холодні і не тепле. Також, зауважимо, що хоча б раз на місяць потрібно перебирати картоплю. А якщо ви розумієте, що рівень вологи у приміщенні змінюється, покладіть серед картоплі буряк, він допоможе прибрати зайву вологу та довше зберігати картоплю без ростків.

Як зберігати картоплю у льоху?

Як зберегти картоплю у льоху
Як зберегти картоплю у льоху

Якщо ви маєте льох – це ідеальне місце для правильного зберігання картоплі. Слід лише знати одну деталь – не розкладайте там картоплю раніше ніж через 3 тижні після того, як вона була викопана. Для такого способу зберігання чудово підійде сітка або  ґратчастий ящик. Це потрібно для того, щоб картопля не проростала та отримувала достатню кількість повітря. До того ж нічим накривати картоплю категорично не рекомендується, бо вона швидко зіпсується від надлишку тепла.

Що робити, якщо картопля проростає?

Що робити, якщо картопля проростає
Що робити, якщо картопля проростає

Для довгострокового зберігання підходять тільки середньостиглі та пізньостиглі сорти картоплі, тому, якщо ви купуєте картоплю в магазині чи на ринку, обов’язково запитайте, з яким сортом маєте справу, бо в іншому випадку, картопля швидко проросте. Є такі сорти, які дають ростки попри умови зберігання. Для того, щоб запобігти появі ростків, рекомендується тримати температуру в приміщенні, де зберігається картопля, не нижче -5 градусів і не вище 5-7 градусів, а вологість була на рівні 70-80%. А для нормального рівня вологи, не забувайте про буряк, як ми вже розповідали.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.