Як вижити в українських реаліях – без світла та тепла: поради UNICEF

«Важко, але це варто того» - так кажуть українські політики про темний режим в Україні, народ погоджується, але намагається придумати все можливе, щоб вижити у сучасних реаліях.

План дій, як вижити без тепла та світла в Україні:

1 – Свічки

Запасайтесь свічками, але перед покупкою, запитуйте, скільки вони будуть горіти. Є свічки, які згорають за мить, а є і ті, що можна використовувати більше 6-8 годин. Віддавите перевагу останнім.

2 – Туристичні газові станції

Нещодавно їх використовували тільки у туризмі, зараз українці тисячами скуповують їх для використання вдома. Тут корисні поради дав UNICEF Україна: “Використовуйте пальники тільки в приміщенні з вентиляцією. Обов’язково тримайте їх далеко від сонячних променів і високих температур”. Якщо у вас є питання до домашньої вентиляції, не забувайте провітрювати приміщення.

3 – Теплі кофти та пледи

Тримайте під рукою. Якщо отеплення відключене, температура приміщення буде швидко опускатися. Надягайте декілька кофт, грійтеся пледами. Нагадаємо, що у Європі завжди прохолодно зимою (вони економлять тепло) та вже звикли ходити по дому в теплющих речах. Якщо є можливість – купіть термобілизну, це такий комплект – штани та кофта із спеціальної тканини, що дозволяє зберегти тепло всього тіла.

4 – Центри Незламності

По всім українським містам зробили спеціальні пункти, де можна зарядити телефони та погрітися. У Пунктах Незламності є: опалення, вода: світло, мобільний зв’язок, інтернет, живлення для мобільних пристроїв, місце для відпочинку, все необхідне для мами і дитини, аптечки.

5 – Допомагайте іншим

Якщо у вас є генератор, колодязь та інші розкоші сьогодення – допомагайте тим сусідам, у яких всього цього нема. Грійте чай, заряджайте телефони людей, впускайте до себе погрітися. Нагадаємо, що саме у темні часи видно світлих людей.

Кожного, кому зараз складно, хочеться обняти. Тримаємось, ваша редакція Сенсація.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.