Чудодійний спосіб, яким можна відмити кухонний посуд до блиску — всього 5 хвилин і декілька простих інгредієнтів

Якщо ви прикладали безліч зусиль і все ж не змогли відмити кухонний посуд до блиску, пропонуємо ідеальний засіб, який забере у вас всього 5 хвили, а результат приємно здивує.

Вражає, як швидко кухонний посуд може покритись жиром, коли ми готуємо різну їжу. Посуд виглядає вже не так привабливо і до того ж, втрачає свою ефективність. Наприклад, нагар, який може з’являтись на пательні або чайнику, не дає посуду нагріватись рівномірно, тому страва, яку ми будемо готувати у них, може вийти зовсім не такою, на яку розраховуємо. Тому тримати кухонний посуд в ідеальний чистоті не тільки естетично красиво, а й важливо. Ділимось простими і дуже дешевими способами, які здивують вас своїм результатом.

Як відмити кухонний посуд до блиску

Кухонний посуд
Кухонний посуд

Для цього вам потрібно всього декілька простих і доступних інгредієнтів: вода, лимонна кислота, перекис, сода і миючий засіб.

Приготувати засіб дуже просто. Спочатку розведіть 1 чайну ложку лимонної кислоти у 2 літрах води. Поставте суміш на плиту, доведіть до кипіння і готуйте ще 5 хвилин. Цей спосіб підійде, щоб очистити каструлю всередині. Для зовнішнього очищення візьміть 3 столові ложки перекису, 3 столові ложки соди і 1 столова ложка миючого засобу. Перемішайте ці складові. Отриманою сумішшю змастіть поверхню каструлі або чайника. Залиште на 30 хвилин. Потім очистіть губкою і ретельно вимийте водою. Цими методами можна очистити весь кухонний посуд.

Якщо хочете прибрати накип з електрочайника, скористайтесь таким способом: засипте в чайник пакетик лимонної кислоти і відставте його на 10 хвилин. Потім ретельно промийте водою і готово! Однак ні в якому разі не кип’ятіть воду у чайнику з лимонною кислотою. Вона може пошкодити його. Є ще один варіант: закип’ятіть воду і додайте в чайник соду і оцет. До того ж, цей спосіб допоможу прибрати пригорілий шар у каструлі.

Схожі статті

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!

Одягніть на віник пакет і готуйтеся дивуватися: цікавий трюк, який значно збільшує ефективність прибирання

До процесу прибирання всі ставляться по-різному. Для когось це справжній ритуал, я такий допомагає заспокоїтися та прийти до якогось висновку під час активних обдумувань.