Яблука будуть розміром з диню: чим підгодувати яблуню для гарного врожаю, що й на продаж буде

Великі та блискучі яблука — мрія кожного огородника. Окрім того, що дерева необхідно захищати від шкідників та хвороб, важливо також підготовувати рослину, що вимагає певних зусиль.

При посадці яблунь на садовій ділянці слід пам’ятати, що вони зростатимуть щонайменше 20-25 років. Якщо перед посадкою в землю закладалися всі необхідні добрива, то з часом ґрунт починає виснажуватися, особливо коли починають дерева плодоносити.

Щоб урожайність яблунь була регулярною і щедрою, необхідно щорічно вносити певні добрива, так як у різні періоди зростання дерева потребують різних поживних речовин.

Як підживити яблуні влітку

Ретельно обирайте яблука
Як підживити яблуні влітку

Мінеральні добрива дозволяють деревам швидше нарощувати вегетативну масу, зміцнюють їхній імунітет і дозволяють ефективніше боротися із захворюваннями та комахами-шкідниками. Влітку поживні речовини допомагають рослинам відновити сили після активного плодоношення. А в осінній період підживлення дозволяє яблуневим деревам досить зміцніти і підготуватися до зимівлі.

Протягом сезону яблуневі дерева потребують проведення підживлення за графіком:

  • у весняний період, коли на деревах починають розпускатися бруньки, — із середини березня до середини квітня;
  • з першої декади червня, за необхідності підживлення повторюють у другій декаді липня;
  • з середини серпня по другу декаду вересня вносять перше осіннє підживлення;
  • востаннє удобрюють яблуні під час підготовки дерев до зими — з другої декади вересня до початку жовтня.
Як підживити яблуні влітку

Навесні необхідно вносити в прикореневу зону добрива, що містять азот. Такі підживлення активізують зростання зеленої маси та пагонів. Головне при цьому не внести занадто багато речовин, інакше яблуня утворюватиме велику кількість гілок і листя на шкоду плодоношенню.

У липні з’являються перші плоди та починають наливатися соком. У цей час деревам потрібні калійно-фосфорні добрива.

• 150 г нітрофоски;

• 10 г гумату натрію;

• 30 л води.

Усі інгредієнти перемішують, а потім використовують для підживлення.

Багато садівників вважають, що після збирання яблук можна далі не доглядати плодові дерева, проте саме в цей момент їм дуже потрібні підживлення, тому що за час дозрівання плодів усі поживні речовини з ґрунту вже були поглинені.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.