Як видалити жирні плями з одягу: метод, яким користуюсь, навіть коли перебуваю у гостях

Розповідаємо, як прибрати пляму від жиру з одягу навіть якщо опинились у гостях.

Частіше за все ми залишаємо жирні плями на одязі, який носимо дома, готуючи домашню їжу. Рідше це буває, коли ми перебуваємо у гостях, оскільки можемо відволікатись на розмови або в натовпі ненароком щось на себе прокинути.

Як вивести жирні плями з одягу

Способи виведення плям з одягу
Способи виведення плям з одягу

Якщо ви стали “жертвою” брудного одягу і потрібно терміново вивести пляму, ідеальним варіантом буде звичайне господарське мило. Навіть дивно, як маленький шматочок може справлятись зі скількома проблемами, оскільки це універсальний засіб, який можна примітний і в інших побутових справах. Тому дома обов’язково має бути прибережений хоч один такий шматочок. Для видалення плями виперіть брудне місце з милом і висушіть одяг.

Спосіб другий — ідеально підійде, якщо ви перебували у гостях і залишили пляму на одязі.

Для цього вам знадобляться білі серветки. Навіть прати нічого не доведеться. Перекладіть серветки на брудне місце і пропрасуйте тканину. Жир перейде на серветку. Однак контролюйте, щоб серветка не нагрілась надто сильно.

Спосіб третій — сіль. Цей продукт є у кожному будинку. Просто присипте забруднене місце і ретельно вітріть в пляму. Сіль знежирить пляму і швидко виведе її.

Спосіб четвертий — сіль і крохмаль (1:1). Цей варіант підійде, якщо пляма уже встигла засохнути на одязі. Розведіть суміш соком лимона і змажте жирне місце. Дайте висохнути і зітріть вологою серветкою.

Всі перераховані методи ефективні і перевірені.

Схожі статті

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!

Одягніть на віник пакет і готуйтеся дивуватися: цікавий трюк, який значно збільшує ефективність прибирання

До процесу прибирання всі ставляться по-різному. Для когось це справжній ритуал, я такий допомагає заспокоїтися та прийти до якогось висновку під час активних обдумувань.