Неможливо відірватись від такої смакоти: рецепт повітряно-горіхового коржа

Для приготування тортів часто використовують повітряно-горіхові коржі. Тоді вони виходять легкими, ніжними і надзвичайно смачними. Розповідаємо всі секрети приготування такого коржа.

Рецепт повітряно-горіхового коржа

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 6 яєчних білків
  • 300 грамів горіхів
  • 300 грамів цукру
  • 50 грамів борошна
Горіхово-повітряний корж рецепт
Горіхово-повітряний корж рецепт

Для початку потрібно підготувати форму для випічки. Вона має бути діаметром 28 сантиметрів. Застеліть її пергаментним папером та змастіть вершковим маслом.

Візьміть горіхи та подрібніть їх: поламайте кожну на дві-три частини. Потім додайте борошно і добре перемішайте суміш.

Візьміть яйця і відділіть білки від жовтків. Накрийте ємність з жовтками харчовою плівкою і відправте в холодильник. Для приготування цього коржа вони не потрібні.

Візьміть білки і збийте їх за допомогою блендера на середній швидкості. Має вийти хороша, міцна піна. Не перестаючи збивати, у три підходи, додайте цукор. Збивайте до консистенції щільної піни.

Збиті білки додайте до суміші з горіхів і борошна. Акуратно перемішайте масу. Робіть це зверху вниз, щоб отримати однорідну консистенцію суміші.

Потім візьміть заздалегідь підготовлену форму і перемістіть сюди білково-горіхову суміш. Розрівняйте її по всій поверхні і відправте в духовку при 150 градусах на 2,5 години. Настільки готовий корж, можна перевірити за допомогою дерев’яної палички.

Готовий корж варто дістати з духовки і дати йому відпочити протягом 4 годин і лише потім подавати до столу або продовжувати готувати торт.

Корж виходить неймовірно повітряним та смачним. Але радять зрізати верхівку, якщо з нього плануєте приготувати торт.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.

Як зі склянки ряжанки приготувати найсмачніший і найніжніший десерт: низькокалорійні ласощі без випічки

Пропонуємо до вашої уваги ніжний десерт з ряжанки, що буквально тане у роті. Такий низькокалорійний пудинг аж ніяк не зашкодить фігурі, але принесе неабияку насолоду.

Шоколадний торт Брауні буде на столі за 20 хвилин: швидкий рецепт на сковороді без замішування тіста

Пропонуємо до вашої уваги рецепт швидкого десерту, що сподобається як малим, так і дорослим. Процес приготування не потребує багато часу та сил, а результат вас неодмінно вразить.

Ідеальний шоколадний бісквіт готується всього з 4-х інгредієнтів: зробите його швидко та з’їсте за секунди

Бісквіт — це базова випічка, яка споживається як самостійний десерт, а також використовується для приготування неймовірної кількості кулінарних витворів.

Солодка насолода: приготуйте шоколадний рулет з вершково-сирним кремом і печивом Орео – рецепт для вас

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного десерту, який неодмінно приверне увагу всіх гостей вашого столу. Простий та ніжний рулет з вершковим сиром та печивом вражає своїм смаком.

Простий тортик, нічим не гірший за магазинний: рецепт домашньої смакоти, яку можна приготувати без духовки

Шикарний торт, який вразить всіх й навіть духовку вмикати не потрібно буде. Легкий, гарний та дуже смачний десерт. Такий не соромно поставити на святковий стіл.