Вся сім’я у захваті: готуємо неймовірно смачний торт на сковороді

М'який, ніжний та неймовірно смачний торт, який немов тане у роті приголомшить усю сім'ю. До того ж, його легко і швидко готувати. Спробуємо?

Рецепт торту на сковороді  

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 1 банка згущеного молока  
  • 1 куряче яйце  
  • 1 чайна ложка гашеної оцтом соди 
  • 470 грамів пшеничного борошна  

Для крему вам знадобиться:  

  • 2 курячих яйця  
  • 2 столові ложки пшеничного борошна  
  • 500 міліграм молока  
  • 1 склянка цукру  
  • 1 пакетик ванільного цукру  
  • 200 грамів вершкового масла  
  • 1 склянка волоських горіхів (для обсипання торта) 
Торт на сковороді
Торт на сковороді

Приготувати коржі можна за дуже короткий час, тому відразу приступимо до приготування крему. Для цього візьміть каструлю і влийте туди молоко, 2 яйця, 2 столові ложки борошна, склянку цукру і пакетик ванільного цукру. Ретельно перемішайте все за допомогою вінчика і поставте на повільний вогонь. Варіть, постійно помішуючи, поки маса не загустіє. Зніміть з плити і додайте вершкове масло, перемішайте суміш і накрийте кришкою, щоб крем зберіг свою температуру.  

На цьому етапі можемо приступити до приготування коржів. Візьміть ємність і перелийте туди згущене молоко. Додайте яйце і ретельно перемішайте. Далі додайте гашену оцтом соду і порційно всипайте борошно. Коли тісто вже важко буде перемішувати ложкою, перекладіть на робочу поверхню і замішуйте вручну. Але тісто має залишитись м’яким та еластичним, тому дуже сильно його замішувати не потрібно. Розділіть тісто на 8 рівних частин.  

Кожну з цих частин розкатайте в корж і зробіть надколи виделкою по всій поверхні. Потім розігрійте пательню на середньому вогні і обсмажте коржі. Готуються вони дуже швидко, близько двох хвилин на корж.  

Візьміть окрему тарілку і обріжте всі коржі до розміру цієї тарілки. Обрізки варто залишити, вони знадобяться для присипки.  

Змастіть коржі гарячим кремом, викладаючи один на одного. Боки торту також варто змастити кремом. Обрізки, що залишились від коржів, перетріть в крихту і обсипте торт разом з подрібненими волоськими горіхами.  

Дайте йому постояти 1-2 години і можна подавати до столу.  

Приємного чаювання!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.