Перевірила рецепт з ТікТок: ягідно-сметанний мус із порошкового желе у декілька простих кроків

Деякі десерти здаються нам неймовірно вишуканими та доволі непростими у приготуванні, але існують секрети завдяки яким ви зможете дійсно здивувати своїх гостей.

Збиті подрібнені інгредієнти цієї страви, доповнені желатином або білками, утворюють ніжний десерт, який по праву має свою назву мус, що означає в перекладі з французького “піна”. Основою мусу можуть стати солодкі складові, такі як шоколад, ягоди, різні фрукти.

В цьому випадку виходить чудовий десерт, який можна, за бажанням, доповнити медом, вершками, прянощами. Закусочні муси можна приготувати з морепродуктів, печінки, м’яса або риби. Замість желатину іноді використовується звичайна манна крупа, яка теж добре скріпить вашу смачну повітряну піну, зберігаючи обʼємність страви. Приготувати мус охолоджений або запечений, з додаванням додаткових добавок, що змінюють смак, можна легко в домашніх умовах, дотримуючись рецепту і проявляючи фантазію.

Ми пропонуємо вам повторити з нами простий рецепт приготування мусу з порошкового желе. Желе – продукт ніжний, він стає повітряним, якщо перед застиганням збити масу за допомогою кухонних приладів до утворення бульбашок.

Інгредієнти

  • Желе ягідне — 1 упаковка
  • Сметана — 150 мілілітрів
  • Ягоди — 100 грамів
  • Сироп ягідний або карамель — за смаком

Рецепт приготування мусу з желе

Для того, щоб приготувати смачний муз, для початку робимо окропу та заливаємо ним порошкове желе. Однак заливаємо не повний об’єм, який вказаний на інструкції, а лише половину. Добре розмішуємо масу до повного розчинення гранул і залишаємо охолонути буквально на 10 хвилин.

Ягідно-сметанний мус із порошкового желе

Після цього ставимо желе на вогонь та доводимо до кипіння. Прокип’ятити декілька хвилин, активно помішуючи. Після цього дайте розчину повністю охолонути. Тим часом дістаємо форми для мусу та викладаємо на їх дно вимиті та почищені ягоди.

Ягідно-сметанний мус із порошкового желе

Тим часом вже у холодний розчин вливаємо сметану і добре перемішуємо. Після цього беремо міксер і декілька хвилин добре збиваємо масу. Виливаємо розчин у форми. Відправляємо їх у холодильник на декілька годин.

Ягідно-сметанний мус із порошкового желе

Після цього мус можна діставати, прикрашати його листочками м’яти, ягодами, фруктами, горіхами, шоколадом сиропом і навіть медом. Варто відмітити, що якщо у вас в холодильнику немає сметани, ви сміливо можете замінити її вершками. Результат буде лише кращим.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.