Як приготувати пишні оладки на кефірі: тісто буде як пух за цим рецептом. Ідеальний сніданок на кожен ранок

Сніданок може бути не тільки швидким та простим, але й смачним. Замість звичайної каші можна порадувати себе та близьких пухкими оладками нашвидкуруч.

Оладки — це надзвичайно смачна страва, без якої складно уявити сніданок. Вони доволі універсальні, оскільки їх можна подавати з різними солодкими соусами та варенням. Попри це, чимало господинь та господарів не наважуються приготувати цю смачну страву через те, що оладки постійно прилипають до сковорідки або виходять занадто плоскими.

Що нам потрібно для приготування

Перелік інгредієнтів:

Триста мілілітрів кефіру

Двісті грамів борошна

Одне куряче яйце

Дві столові ложки цукру

Дрібка солі

Пів чайної ложки харчової соди

Спосіб приготування

Для початку, беремо глибоку миску та заливаємо туди кефір. До нього додаємо яйце, соду, цукор та дрібку солі. Поки перемішувати не потрібно.

Тепер беремо борошно й поступово засипаємо його в нашу миску й паралельно перемішуємо вінчиком. Вимішуємо наше тісто до того моменту, поки воно не стане однорідним, без комочків, а його консистенція нагадуватиме сметану.

Тісто для оладок
Тісто для оладок

Важливий момент: якщо вам здається, що тісто занадто рідке, то краще додайте трохи борошна. У випадку, якщо воно буде водянистим, оладки не будуть мати повітряну структуру.

Далі беремо соду й рівномірно розподіляємо її по всій площі миски. Проконтролюйте, щоб сода була без комочків.

Лайфхак для вас: для того, щоб оладки вийшли пухкими, варто додавати соду в останній момент. Річ у тім, що чим частіше ми перемішуємо тісто із содою, тим швидше зникнуть бульбашки, які надають об’єму.

Зараз переходимо до обсмаження. На розігріту пательню викладаємо тісто, й смажимо до появи золотистої скоринки. Для кращого результату накриваємо сковорідку кришкою на 3-4 хвилини.

Смажимо оладки
Смажимо оладки

Все, готово) Можете подавати оладки із будь-яким улюбленим топінгом. Смачного!

Схожі статті

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.

Як зі склянки ряжанки приготувати найсмачніший і найніжніший десерт: низькокалорійні ласощі без випічки

Пропонуємо до вашої уваги ніжний десерт з ряжанки, що буквально тане у роті. Такий низькокалорійний пудинг аж ніяк не зашкодить фігурі, але принесе неабияку насолоду.

Шоколадний торт Брауні буде на столі за 20 хвилин: швидкий рецепт на сковороді без замішування тіста

Пропонуємо до вашої уваги рецепт швидкого десерту, що сподобається як малим, так і дорослим. Процес приготування не потребує багато часу та сил, а результат вас неодмінно вразить.

Ідеальний шоколадний бісквіт готується всього з 4-х інгредієнтів: зробите його швидко та з’їсте за секунди

Бісквіт — це базова випічка, яка споживається як самостійний десерт, а також використовується для приготування неймовірної кількості кулінарних витворів.

Солодка насолода: приготуйте шоколадний рулет з вершково-сирним кремом і печивом Орео – рецепт для вас

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного десерту, який неодмінно приверне увагу всіх гостей вашого столу. Простий та ніжний рулет з вершковим сиром та печивом вражає своїм смаком.

Простий тортик, нічим не гірший за магазинний: рецепт домашньої смакоти, яку можна приготувати без духовки

Шикарний торт, який вразить всіх й навіть духовку вмикати не потрібно буде. Легкий, гарний та дуже смачний десерт. Такий не соромно поставити на святковий стіл.