Швидко та без зайвих зусиль: рецепт ніжного десерту без випікання за 5 хвилин, який підкорить гостей

На приготування такого десерту знадобиться мінімальна кількість часу та ваших сил. Але результат – він однозначно підкорить ваше серце та серця ваших близьких.

Інгредієнти

  • Печиво шоколадне (на кшталт крекер) 160 грамів (33 штуки)

Для крему:

  • Молоко 500 мілілітрів
  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 100 грамів (5 столових ложок без гірки)
  • Ванільний цукор 1 пакетик (10 грамів)
  • Кукурудзяний крохмаль 60 грамів (2 столові ложки з гіркою)
  • Вершкове масло 50 грамів

Для глазурі:

  • Шоколад молочний або чорний 1 плитка (90 грамів)
  • Рослинна олія 30 грамів (2 столові ложки)

Рецепт приготування

В сотейник з товстим дном виливаємо третину молока, приблизно 330 грамів. Додаємо 2 курячих яйця, пакетик ванільного цукру, 5 столових ложок цукру та 2 столові ложки з гіркою крохмалю. Перемішуємо вінчиком до однорідності. Всі грудки крохмалю мають повністю розчинитися. Доливаємо решту молока та гарно перемішуємо.

Простий рецепт приготування десерту без випічки
Простий рецепт приготування десерту без випічки

Ставимо рідину на вогонь. Прогріваємо постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Варимо до загустіння. Як крем почне кипіти, чекаємо пів хвилини та знімаємо його з вогню. Не чекаючи поки крем охолоне, додаємо вершкове масло. Гарно перемішуємо. Крем виходить однорідний та дуже ніжний.

Простий рецепт приготування десерту без випічки
Простий рецепт приготування десерту без випічки

Формуємо десерт. Форму застилаємо харчовою плівкою. На дно форми викладаємо печиво. Зверху викладаємо третину крему та рівномірно розподіляємо. Далі повторюємо ще двічі. Верхнім шаром має бути крем. Накриваємо десерт плівкою та прибираємо до холодильника, поки не охолоне крем. Приблизно на 20 хвилин.

Простий рецепт приготування десерту без випічки
Простий рецепт приготування десерту без випічки

Подрібнюємо шоколад в миску. Додаємо рослинну олію, без запаху, та відправляємо миску на парову баню. 2-3 хвилини помішуємо, поки шоколад не розтане. Дістаємо десерт з холодильника. На крем виливаємо глазур та рівномірно розподіляємо її по поверхні. Знову прибираємо торт у холодильник, приблизно на 15 хвилин, щоб глазур застигла. Смачного.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.