Всього п’ять простих інгредієнтів і смакота на столі — рецепт ніжного зефіру, який просто тане у роті

Пропонуємо неймовірний і простий рецепт зефіру, з яким впорається навіть недосвідчений кулінар.

Інша назва зефіру за таким рецептом — маршмеллоу. Його просто обожнює малеча і досить часто такий десерт подають до какао в багатьох кав’ярнях. Зефір виходить дуже смачним, легким і немов повітряним. Здається, що маршмеллоу просто тане у роті. До того ж, його можна смажити на вогні та додавати в улюблені напої, такі як кава чи какао.

Рецепт домашнього зефіру

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 4 склянки цукрового піску
  • 30 грамів желатину
  • 1 чайна ложка лимонної кислоти
  • 0,5 чайних ложок харчової соди
  • 350 міліграм води
Як приготувати зефір
Як приготувати смачний зефір – рецепт

Приступаємо до приготування маршмеллоу. Для цього візьміть невелику ємність і з’єднаєте в ній 100 міліграм води та желатин. Ретельно перемішайте суміш і відставте на деякий час, щоб желатин набухнув.

Потім візьміть каструлю, перекладіть туди цукор, влийте 250 міліграм води і поставте суміш на середній вогонь. Варіть, постійно помішуючи масу, поки вона не стане прозорого кольору і цукор повністю не розчиниться. Готуйте суміш протягом трьох хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і додайте желатин. Перемішайте масу, щоб вона повністю стала однорідною і почніть її збивати за допомогою міксера, використовуючи максимальну швидкість. Збивайте масу протягом 5 хвилин. Потім додайте соду, лимонну кислоту і продовжуйте збивати масу.

Через 10-15 хвилин відставте міксер. У вас має вийти щільна маса, яка буде спадати повільною товстою стрічкою. Перекладіть суміш в кондитерський мішок.

Візьміть деко і застеліть його килимком або пергаментним папером. Сформуйте красивий зефір і відставте деко на 4 години. Готовий маршмеллоу присипте цукровою пудрою і обережно склейте половинки між собою. Готово!

Господині також можуть замінити воду на будь-який улюблений сік. Тоді смак і аромат зефіру може бути кращим.

Смачного!

Схожі статті

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.

Як зі склянки ряжанки приготувати найсмачніший і найніжніший десерт: низькокалорійні ласощі без випічки

Пропонуємо до вашої уваги ніжний десерт з ряжанки, що буквально тане у роті. Такий низькокалорійний пудинг аж ніяк не зашкодить фігурі, але принесе неабияку насолоду.

Шоколадний торт Брауні буде на столі за 20 хвилин: швидкий рецепт на сковороді без замішування тіста

Пропонуємо до вашої уваги рецепт швидкого десерту, що сподобається як малим, так і дорослим. Процес приготування не потребує багато часу та сил, а результат вас неодмінно вразить.

Ідеальний шоколадний бісквіт готується всього з 4-х інгредієнтів: зробите його швидко та з’їсте за секунди

Бісквіт — це базова випічка, яка споживається як самостійний десерт, а також використовується для приготування неймовірної кількості кулінарних витворів.

Солодка насолода: приготуйте шоколадний рулет з вершково-сирним кремом і печивом Орео – рецепт для вас

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного десерту, який неодмінно приверне увагу всіх гостей вашого столу. Простий та ніжний рулет з вершковим сиром та печивом вражає своїм смаком.

Простий тортик, нічим не гірший за магазинний: рецепт домашньої смакоти, яку можна приготувати без духовки

Шикарний торт, який вразить всіх й навіть духовку вмикати не потрібно буде. Легкий, гарний та дуже смачний десерт. Такий не соромно поставити на святковий стіл.