Про “Наполеон” і не згадаєте: рецепт заварного торта з кремом “Шарлотт” – таку смакоту готувала б щодня

Пропонуємо до вашої уваги рецепт заварного торта з ніжним кремом "Шарлотт", що нагадує класичний "Наполеон". Такий смаколик неодмінно потішить і дорослих, і малих

Інгредієнти:

Для заварного тіста:

  • Масло вершкове – 80 г
  • Молоко – 100 мл
  • Вода – 100 мл
  • Яйця С1 – 6 шт.
  • Борошно – 120 г (1 склянка місткістю 200 мл)
  • Сіль – 1 щіпка

Для крему:

  • Масло вершкове 82% (розм’якшене) – 160 г
  • Молоко – 500 мл
  • Яйця С1 – 2 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 г
  • Ванільний цукор – 20 г

Підготовка:

Крем Шарлотт зазвичай готується без крохмалю, але в цьому випадку він знадобиться, щоб досягти густішої консистенції крему. Вершкове масло нарізаємо кубиками і залишаємо при кімнатній температурі.

Приготування крему:

Для цього в каструльці з’єднуємо яйця, ванільний цукор, цукор та крохмаль.
Перемішуємо вінчиком. Вливаємо холодне молоко. Нагріваємо на середньому вогні, помішуємо. При перших ознаках загуснення, вогонь зменшуємо до помірного. Помішуємо та розбиваємо грудочки. Доводимо до кипіння – після появи бульбашок вимикаємо нагрівання. Охолоджуємо до теплого стану, накриваємо плівкою в контакт і залишаємо крем остигати до кімнатної температури. Вмикаємо духовку для розігріву до 200℃.

Приготування тіста:

У сотейник з товстим дном вливаємо молоко та воду, додаємо олію та сіль. Нагріваємо, поки олія повністю не розтопиться. Доводимо до кипіння.
Всипаємо відразу все борошно, перемішуємо. Інтенсивно перемішуємо заварну масу лопаткою, щоб втрутилося все борошно, 1-2 хвилини. Даємо охолонути до теплого стану. По одному вбиваємо яйця, щоразу перемішуємо тісто до однорідності. Якщо яйця більші, достатньо 4-5 штук. Заварне тісто має бути ні густим, ні надто рідким. Деко (30х40 см) повністю застилаємо листом антипригарного пергаменту. Половину тіста наносимо на пергамент тонким рівним шаром. Випікаємо корж із заварного тіста в розігрітій духовці за 200℃ хвилин 10-15. Готовий корж знімаємо з листа і притискаємо до столу руками, щоб трохи згладити нерівності. З тіста, що залишився, випікаємо другий корж. Заварні коржі розрізаємо на 4 частини кожен. Виходить 8 коржиків.

Рецепт заварного торта з кремом Шарлотт: ніжність в кожному шматочку
Рецепт заварного торта з кремом Шарлотт: ніжність в кожному шматочку

Формування торта:

Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером до освітлення та збільшення в обсязі. Продовжуємо збивати масло, а в процесі додаємо по столовій ложці яєчно-молочного крему, що охолов. Крем повинен вийти дуже повітряним, пишним та густим. Заварний корж змащуємо порцією крему Шарлотт і накриваємо наступним коржем. Останній корж не змащуємо кремом. Боки торта змащуємо кремом, що залишився. За бажанням можна прикрасити заварний торт подрібненими горіхами, кокосовою стружкою, мигдальними пелюстками або шоколадною крихтою. Смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.