Мʼясо по-французьки – минуле століття. Тепер у тренді свинина по-грузинськи: менше калорій, більше смаку

Страви зі свинини дуже популярні, адже це м'ясо відмінно виходить у будь-якому вигляді, а в поєднанні з соусами, її смак стає ще цікавішим і багатогранним. Одним із таких соусів є Наршараб.

Свинина в такій заправці виходить неймовірно смачною, соковитою, а якщо додати до цієї страви ще й спецій, то вони доповнять кисло-солодкий смак м’яса гострою та пряними нотками. Приготувати таку свинину можна в духовці або обсмажити на сковороді, обидва варіанти робляться швидко і виходять дуже апетитними. Цю гарячу страву можна подавати з овочами або іншим гарніром, або як самостійну страву, прикрасивши зеленню та цибулею.

Свинина в гранатовому соусі наршараб – це страва, яка є однією з найпопулярніших у вірменській кухні. Наршараб – це соус із гранату, який надає страві особливого смаку та аромату.

Історія цієї страви бере свій початок у давнину, коли гранат був одним з основних фруктів, що вирощуються на Сході. Гранатовий соус застосовувався у кухні з метою додавання столовим ягодам оригінального аромату та приємного смаку. Згодом додавання гранатового соусу стало звичним для приготування багатьох страв, включаючи свинину.

Свинина в гранатовому соусі містить безліч корисних речовин, включаючи вітамін С, вітамін К, вітамін Е, фолієву кислоту, калій, марганець та антиоксиданти. Ці компоненти сприяють зміцненню імунної системи, покращенню обміну речовин, захисту від вільних радикалів та підтримці здоров’я серцево-судинної системи.

Свинина в гранатовому соусі чудово поєднується з іншими стравами, такими як лаваш, спеції, горіхи та місцеві овочі. Такі поєднання надають страві більш насиченого смаку і створюють гармонійний аромат.

Подача свинини у гранатовому соусі може бути різноманітною. Вона може подаватись на обідній стіл у гарячому вигляді з гарнірами, такими як картопляне пюре або паста. Також вона може бути використана як начинка для пирогів чи бутербродів.

Інгредієнти

  • Свинина – 500 г
  • Соус Наршараб – 2 ст.
  • Коріандр мелений – 0,25 ч.л.
  • Часник сушений – 0,5 ч.л.
  • Сухий чебрець – 0,25 ч.л.
  • Суміш перців – за смаком
  • Олія рослинна – 3 ст.
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачне м’ясо

М’ясо нарізаємо на стейки. Для того, щоб страва вийшла соковитою, краще брати жирні шматки свинини, вирізку, шию, грудинку.

Як приготувати смачне м’ясо

Замаринуємо свинину, додамо коріандр, суміш перців, чебрець, часник, соус і посолимо. Соус наршараб досить концентрований, тому додавати його слід у помірній кількості.
Ретельно перемішаємо маринад із м’ясом і залишаємо на 30 хвилин.

Свинячі ребра у соусі
Як приготувати смачне м’ясо

Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо м’ясо і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору, це приблизно 5 хвилин із кожного боку.

Після обсмажування потрібно викласти шматочки і дати їм трохи постояти, соус насичує м’ясо, соки рівномірно розподіляться і блюдо вийде соковитим.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.