Банка консервів та яйця: нереально смачна намазка на хліб — замінить червону ікру, а готується в два кроки

Намазка зі шпрот на бутерброд - це популярна страва закуски, що складається з ніжних шпрот, змішаних з різними інгредієнтами і використовуються для приготування бутерброду.

Історія цієї страви немає конкретного знаменитого походження і, мабуть, розвивалася протягом багатьох років у різних кулінарних традиціях. Дехто вважає, що ця закуска була популярна в Європі в 19 столітті, а саме в Англії. Однак, вона зустрічається і в інших кулінарних традиціях, включаючи російську та скандинавську.

Завдяки вмісту шпрот, намазка на бутерброд має низку корисних властивостей. Шпроти є джерелом білка, жирних кислот Омега-3, вітамінів B12 та D, йоду, фосфору та інших корисних мікроелементів. Вони сприяють підтримці здорової шкіри, нервової системи та імунітету. Однак, варто згадати, що шпроти можуть бути висококалорійними та містити велику кількість солі, тому їх споживання у великих кількостях може призвести до проблем зі здоров’ям, особливо за наявності гіпертонії чи проблем із серцем.

Намазка із шпрот на бутерброди добре поєднується з іншими стравами та продуктами, такими як свіжі овочі (помідори, огірки), зелень, сир, майонез, гірчиця. Також вона чудово доповнюється хлібом, тостами чи крекерами.

Іноді вечорами зовсім не хочеться морочитися з вечерею, досить легкого перекусу – і всі задоволені.

Інгредієнти

  • Сир плавлений – 1 шт
  • Шпроти – 1 банка
  • Яйце куряче відварене – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Зелень – за смаком
  • Майонез – 100 г
  • Сіль і перець – за смаком

 

Рецепт фантастичної намазки на хліб

Для початку беремо цибулю і дрібно нарізаємо її, відправляємо в миску, де ми все подрібнюватимемо. У миску з цибулею відправляємо шпроти, максимально перекладаючи їх без олії. Яйця натираємо на велику тертку, а сир на дрібну.

Намазка із сардин, цибулі та яєць
Намазка із шпрот на хліб

Додаємо яйця та сир до інших інгредієнтів нашого паштету, туди ж додаємо зелень, сіль, перець та майонез.

Наші інгредієнти збиваємо блендером, у процесі трохи додаючи олію зі шпроту. Ще раз перемішуємо намазку і ставимо в холодильник на годину. Закуска готова!

Грибна намазка
Рибна намазка

Готову закуску можна змащувати на звичайний або підсушений хліб, прикрашаючи зверху зеленню петрушки або огірковими часточками.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.