Ви точно закохаєтеся в цей неймовірний рецепт: готуємо найсмачніші голубці з фаршем та хлібом у мультиварці

Приготування голубців у мультиварці значно скоротить ваш час, а до смаку вийде не менш смачні. Капуста виходить м'яка, а начинка ароматна та ніжна.

Голубці з томатним соусом – це традиційна страва, яка складається з капусти, фаршу та томатного соусу. Голубці родом зі Східної Європи та широко поширені у країнах, таких як Україна, Польща, Білорусь та інші.

Історія цієї страви йде в далеке минуле. Воно вперше з’явилося в Польщі в 17 столітті і швидко набуло популярності в навколишніх країнах. Назва “голубці” походить від слова “голубець”, що означає “голубка” або “врожайна земля”. Ймовірно, ця назва пов’язана з формою голубців, що нагадує гніздо.

Інгредієнти будуть потрібні найпростіші, а страва виходить дивовижно апетитна, з насиченим смаком. Відмінний варіант для подачі на вечерю для великої родини. З цієї кількості інгредієнтів виходить 22 – 23 голубця.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 3 шт
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Фарш свинячий – 1 кг
  • Хліб – 100 г
  • Болгарський перець – 0.5 шт
  • Суміш мелених перців
  • Паприка копчена – за смаком
  • Коріандр мелений – за смаком
  • Томатна паста – 3.5 ст.
  • Вода – 3 літри
  • Сіль – 3 ч. л.

Як приготувати смачні голубці

Качан білокачанної капусти попередньо перед приготуванням покладіть у морозильну камеру на добу до заморожування. По добу капусту дістати і залишити розморожуватися. Капусту, що розтанула, розібрати (листя після заморозки стануть м’якшими і легко відокремлюватися один від одного) на листя.

Як приготувати смачні голубці

У глибокій мисці змішати рис із фаршем. Якщо використовуєте свіжу моркву (а не заморожену), очистити її і натерти на великій тертці. Одну третину натертої моркви залишити для бульйону, а іншу додати до фаршу.

Цибулю очистити від лушпиння, дрібно нарізати і також відправити в загальну тарілку. Болгарський перець вимити, видалити серцевину, дрібно нарізати і додати до інших продуктів.

Далі додати копчену паприку, мелений коріандр, суміш мелених перців, сіль, томатну пасту (2 ст.л.) і ретельно перемішати. Велике листя капусти і невдалі викласти на дно підготовленої форми.

Сформувати голубці: на кожен лист капусти викласти начинку, згорнути щільно та акуратно конвертом. Капусту, що залишилася, і фарш перекласти в окрему тарілку. Додати натерту моркву, що залишилася, томатну пасту (1,5 ст.л.), сіль, залити все водою і добре перемішати.

Рецепт приготування голубців

Насамкінець додати приправу і цим бульйоном залити голубці. Закрити кришкою форму і відправити тушкувати в мкльтиварку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.