Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Квашена капуста — чудова самостійна їжа, смачний гарнір та хороша база для іншої страви. Та коли вона недостатньо хрустка чи соковита, то від цього втрачається значна частина смаку. Але для того, щоб отримати ідеальний результат, кулінару треба мінімум зусиль.

Зазвичай усі кулінарні секрети є дуже простими. Ось і у випадку з квашеною капустою хрумкість залежить всього від одного інгредієнта. Причому з приготуванням за цим рецептом впорається навіть початківець. А результат буде смачнішим і дешевшим, ніж у магазині.

Для заповнення трилітрової банки вам знадобиться близько 2-2.5 кг капусти, велика морквина, кілька лаврових листочків та 6-8 горошин чорного перцю. Але основний секрет у маринаді. Він складається з води, солі та цукру. І в ньому дуже важливо зберігати пропорції.

Ідеальний рецепт квашеної капусти від професійних шефів
Ідеальний рецепт квашеної капусти від професійних шефів

Для маринаду потрібно охолодити 1 літр кип’яченої води. Після цього в ній треба розчинити по 20 грамів солі та цукру. Після того, як ви гарно утрамбуєте в банку всі основні продукти, залийте маринад доверху. Після цього залиште банку у глибокій мисці на 3 доби.

Дещо інший підхід до приготування квашеної капусти пропонує шеф-кухар Євген Клопотенко. В рецепті кулінара є всього 3 інгредієнти: 2 кг капусти, 1 морквина та 30 грамів солі. Спершу треба нарізати капусту дрібною соломкою. Чудово для цього підходить економка. Очищену морквину необхідно натерти на крупній терці чи терці для мокви по-корейськи.

Коли продукти підготовлені, їх потрібно змішати з сіллю та трішки пом’яти, щоб капуста почала давати сік. Далі заготовка перекладається в каструлю, накривається тарілкою трішки меншого діаметра та притискається вантажем 2-3 кг. Через 3 дні у вас готова капуста!

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.