Як зі звичайної картоплі зробити святкову страву на Новий рік: цей смак не забудете ні ви, ні ваші гості

Запечена картопля по-італійськи – це чудова альтернатива звичним стравам з картоплі. А його особливість – поєднання нейтральних, гострих продуктів і, звичайно, сир.

У нашому випадку роль нейтрального продукту виконав картоплю, гострого – пепероні (гостра салямі), а сир додасть ніжності. Для цієї страви підійде моцарелла. Але якщо його під рукою немає, тоді замініть на сулугуні (він також добре плавиться і приємно тягтиметься в теплому стані). Що стосується олії, то ідеальний варіант – оливкова. Але її також можна замінити більш звичним для багатьох – соняшниковою рафінованою.

Інгредієнти

  • Картопля – 3 шт
  • Ковбаса пепероні – 70 г
  • Сир моцарелла – 250 г
  • Кріп – за смаком
  • Олія оливкова – 50 мл
  • Молотий чорний перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачну картоплю на свято

Розмір картоплин повинен бути більшим за середній (щоб 1 готова картоплина була повноцінною порцією, якою можна буде наїстися). Картоплю очищаємо і нарізаємо гармошкою: спочатку робимо глибокі надрізи з одного боку, а потім з іншого.

Як правильно готувати картопляне пюре
Як смачно приготувати картоплю

Візьміть дерев’яні палички або будь-які предмети, які будуть виступати як стопори. Покладіть їх з двох боків від картоплини та робіть акуратні надрізи. Палички зупинятимуть і не дадуть вам розрізати картоплю до кінця.

Якщо перестаратися і все ж таки розрізати картоплю, то фокус не вдасться, і вона буде непридатною для цієї страви. У надрізи вставляємо пепероні: складаємо колечко ковбаси навпіл і засовуємо у всі надрізи. Підсолюємо і зверху поливаємо невеликою кількістю олії.

Рецепт запеченої картоплі з ковбасою та сиром

Форму змащуємо олією (близько 30 мл) і відправляємо до духовки запікатися на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Поставте на дно духовки залізну ємність із водою. Вода при нагріванні випаровуватиметься, що дасть можливість картоплі краще і рівномірніше пропектися. Це особливо актуально, якщо у вашій духовці часто відбувається таке, що продукти сильно висушуються. Моцарелу нарізаємо шматочками. Товщина має бути приблизно 0,5-0,7 мм.

Шматочки сиру акуратно вставляємо поруч із ковбаскою. Допомагайте собі ножем, щоб не обпектися. Знову відправляємо картоплю до духовки на 15 хвилин. Цього часу буде достатньо, щоб сир розплавився, а сама картопля добре підрум’янилася.

Дрібно нарізаємо кріп. Саме ця зелень найкраще підійде для картоплі італійською. Викладаємо картоплю на тарілку та посипаємо нарізаною зеленню.

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.