Так бабуся робила: що додати в підливу для густоти – знадобиться лише один інгредієнт, і це не борошно

Кожна господиня обов'язково має свої секретики. Деякі із задоволенням ними діляться. Бабуся розповіла, що вона зазвичай додавала в підливу, щоб вона вийшла густою і це не мука.

Для приготування багатьох м’ясних страв використовують підливу, завдяки якій страва виходить соковитою та смачною. Є кілька способів приготування підливи. Але більше господарок цікавить, чим можна її загуснути, крім борошна?

Що додати в підливу для густоти замість борошна
Що додати в підливу для густоти замість борошна

Загустити підливу можна звичайним кукурудзяним крохмалем, розведеним у холодній воді. Він не застигає у тарілці, а також зберігає колір м’ясної підливи. Зазвичай його додають наприкінці, доводять до кипіння і вимикають.

Замість борошна можна додати жирні молочні вершки (понад 30%). Чим жирнішими будуть вершки, тим густіше стане підлива. З вершками вона набуде м’якшого ніжного смаку. Однак, є одне правило: вершки потрібно вливати після того, як обсмажилися овочі наприкінці щоб вони не згорнулися.

Що додати в підливу для густоти замість борошна
Що додати в підливу для густоти замість борошна

Бабуся, коли готувала підливу для м’яса, використовувала для загусання картоплю. Вона варила одну картоплину, потім розм’якшувала її в пюре і додавала до підливи.

Також можна додати трохи манки. Але з нею потрібно бути обережним, трохи більше дозування, крупа розбухне і підливу з апетитного соусу перетвориться на густу кашу.

Є ще один простий спосіб загустити м’ясну підливу – це звичайні панірувальні сухарі, які, напевно, є на кожній кухні. Подрібнені сухарі діють, як борошно, лише додають в самому кінці.

Рецепт підливи

На сковороду наливаємо 2 ст. олії + 1 ст.л. вершкового масла. Розтоплюємо на невеликому вогні. Слідкуємо, щоб вершкове масло не горіло!

Насипаємо 2 ст. пшеничного борошна (або розведеним водою крохмаль). Борошно трохи обсмажуємо та додаємо томатну пасту.

Невеликими порціями постійно помішуючи, вливаємо 500 мл води. Заважати до тих пір, поки консистенція підливи не стане однорідною та гладкою. Без жодної грудочки.

Додаємо сіль, спеції та сушені трави до смаку. Можна копчену паприку, сухий кріп, чорний перець, сухий часник та гострий червоний перець. Для балансу смаку трохи цукру, а також лавровий лист.

Схожі статті

Цей інгредієнт у фарш майже ніхто не додає, і дарма: котлети стають пишними та соковитими

Є три різні способи та інгредієнта, які допоможуть зробити будь-який сухий фарш більш соковитим. У результаті й самі котлетки вийдуть такими, що танутимуть в роті.

Рецепт котлет з їдальні 90-х років: всі про нього забули, а дарма – дуже смачно і бюджетно

Ці котлетки можна приготувати легко та швидко. Зробити це зможе навіть та господиня, яка не сильно вміє та любить їх готувати. Все тому, що рецепт мега простий!

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.