ТОП-3 рецепти сосисок у тісті: домашня випічка до смачної вечері на всю родину – спробуйте й ви

Сосиски в тісті – це із самого дитинства одна з найулюбленіших для багатьох страв, які випікали наші мами чи бабусі, або ж продавали у шкільних їдальнях.

Домашня випічка – це завжди дуже смачно. Це щось особливе, зі смаком спогадів та дитинства. І саме сосиски в тісті – це чи не найулюбленіша випічка, яка переносить у ту безтурботність, що була багато років тому, чи не так? Є різні рецепти приготування улюблених булочок, проте ми підібрали три найкращі – ті самі.

Класична сосиска в тісті

Що потрібно для приготування?

Три склянки борошна

Три столові ложки цукру

Сімдесят п’ять грамів вершкового масла

Два яйця

Дванадцять грамів сухих дріжджів

Пів чайної ложки солі

Одна склянка молока

Сосиски

Класичний рецепт
Класичний рецепт

Як приготувати?

Спершу необхідно налити в ємність молоко. Туди долайте цукор та дріжджі. Перемішуючи, додавайте борошно. Змішайте все ще раз та залиште на десять хвилин.

Паралельно з цим збийте два яйця, використовуючи міксер. Туди додайте цукор, а потім – сіль. Усе збийте ще раз.

Завчасно підтопіть (дуже трохи) вершкове масло. З’єднайте все у великій мисці: опару, яйця та борошно. Руками замішуємо тісто. Потім додайте туди масло і ще раз вимішайте.

Виклавши тісто на стіл, обімніть його, а далі розріжте на тоненькі смужки. Намотуйте ці смужки на сосиски. Викладіть сосиски на лист. Випікайте до пів годинки. За п’ять хвилин до готовності дістаньте сосиски та змастіть тісто сумішшю жовтка з молоком.

Сосиска в листковому тісті

Що потрібно?

Магазинне листкове дісто

Сосиски

Сосиска в листковому тісті
Сосиска в листковому тісті

Як приготувати?

Спершу треба розморозити тісто, його поріжте тоненькими смужками, намотайте це все на сосиски. Випікайте страву в духовці температури 180 градусів.

Сосиски в тісті у формі зайців

Що потрібно?

Шістсот грамів борошна

Двісті п’ятдесят мілілітрів молока

Одне яйце

Тридцять грамів сирих дріжджів

Півтори чайної ложки солі

Вісімдесят грамів цукру

Одна столова ложка сметани

Три столові ложки вершкового масла

Один грам ваніліну

Сосиски

Сосиски в тісті
Сосиски в тісті

Як приготувати?

Нагрійте молоко. У нього додайте дріжджі. Усе перемішайте. Туди ж додайте цукор та яйце. Потім – сметану та ванілін. Усе ще раз перемішайте. Потім додайте сіль, а перемішуючи, додавайте борошно. Зберіть тісто до купи, покладіть до нього масло. Вимішайте тісто й накрийте його харчовою плівкою. Потім просушіть сосиски рушником. Тісто поділіть на кульки, сформуйте з тіста ковбаску та складіть навпіл. Посередині викладіть сосиску, накрийте її петлею і просуньте краї тіста в середину. Переверніть на інший бік і вийде заєць.

Випікайте у розігрітій до 180°C духовці.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.