Домашнє печиво, яке просто тане в роті: діти не зможуть від нього відірватися і постійно проситимуть добавки

Дуже швидкий рецепт з приготування мигдального печива, на яке потрібно всього кілька інгредієнтів і кілька хвилин на заміс тіста, решта роботи за вашою духовкою.

Мигдальне печиво, також відоме як мигдальний пиріг – це десертне блюдо, яке виготовляється з меленого мигдалю, цукру та яєчних білків. Воно має хрумку зовнішність і ніжний внутрішній шар.

Історія мигдального печива налічує кілька століть. Вперше воно з’явилося в Італії і було названо “амаретті”, що в перекладі означає “мале гірке”. Тоді воно готувалося з додаванням гіркого мигдалю. Однак нині воно готується із солодкого мигдалю, тому його назва “амаретті” вже не відповідає змісту.

Мигдальне печиво має низку корисних властивостей. Воно багате на рослинні білки, вітаміни Е і В2, магній, кальцій, калій та інші корисні речовини. Крім того, воно містить мононенасичені жири, які можуть допомогти знизити рівень холестерину у крові.

Проте, воно також містить велику кількість цукру та жирів, тому його вживання має бути помірним. Рекомендується обмежувати споживання до кількох штук на день. Мигдальне печиво часто подають з кавою або чаєм. Воно також чудово поєднується з лимонним соусом, шоколадом, ванільним кремом чи фруктами.

Цю страву можна подавати на десерт під час посиденьок з друзями, а також використовувати як подарунок на свята або спеціальні випадки. Печиво виходить дуже ароматним і готовий підкупити своїм смаком будь-якого ласуна!

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Борошно мигдальне – 200 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Ванільний екстракт – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати печиво з мигдалем

У великій мисці змішати мигдальне борошно та цукрову пудру. Додати масло і збити до отримання однорідної маси. Додати яйце, щіпку солі та ванільний екстракт у миску з тістом. Ретельно перемішати та добре вимішати тісто.

Рецепт приготування печива

Залишити тісто на 30-40 хвилин, щоб воно трохи загусло.
Розігріти духовку до 170 градусів. Формувати печиво, використовуючи форми або просто ложкою, набираючи тісто для ліплення печива.

Як приготувати смачне печиво

Випікати печиво в духовці протягом 10-12 хвилин, доки воно не стане золотистим.
Залишити печиво на деку, щоб воно повністю охололо.
Подавати та насолоджуватися!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.