Пенсійній вік в Україні для чоловіків та жінок підвищать: який тепер потрібно мати стаж для виходу на пенсію

Про заслужений відпочинок на пенсії мріють всі українці. Тим не менш, держава ввела нові правила виходу з роботи по вислузі літ.

Цікаво, що в Україні таке поняття, як “пенсія”, з’явилося у 18 сторіччі, проте, грошові виплати від держави у тому вигляді, в якому ми знаємо їх зараз виникли в СРСР.

Державні пенсійні виплати – це дуже суперечливе питання у нашій країні. Ледь не кожен другий кандидат піариться за рахунок гучних гасел про підвищення соціальної платні літнім людям. Тим не менш, вкотре в Україні буде підвищено пенсійний вік.

Пенсія
Пенсія

На сьогоднішній день, для того, щоб вийти на пенсію жінці, їй потрібно досягти 59,5 років. Тепер всім, представницям прекрасної статі потрібно досягти 60 років для того, щоб мати змогу вийти на пенсію. Це стосуватиметься громадянок України, які народилися після 1 квітня 1961 року, сказано в статті 26 закону.

Чому правила змінилися знову?

Протягом кількох років пенсійний вік підвищувався в Україні, чим викликав незадоволення широких верств населення. Справа в тому, що у 2011 році, ще уряд Віктора Януковича почав програму реформування. Потреба була викликана тим, що міжнародний валютний фонд поставив Україні умову отримання нового грошового траншу.

Нагадаємо, що до 2011 року жінки мали право вийти на пенсію у 55 років, а чоловікам дозволялося піти на заслужений відпочинок у 60 років.

Пенсія
Пенсія

Для того, щоб стати пенсіонером у 2021 році, потрібно мати мінімальний трудовий стаж 28 років. З наступного року, ця вимога збільшиться до 29 років. Якщо такого немає – вихід на пенсію дозволений з 63 років.

Скільки становить сьогодні мінімальна пенсія в Україні?

Станом на 1 січня 2021 року розмір мінімальної пенсії в Україні становить 1769 грн. Тим не менш, планується, що дохід літньої людини збільшиться і вже у грудні 2021 року він буде становити 1934 гривні.

 

Схожі статті

Так роблять шеф-кухарі в ресторанах: один секретний інгредієнт — і будь-яке м’ясо буде фантастичним

Хоча м'ясо саме по собі доволі ситний та приємний на смак продукт, його можна зробити ще кращим, якщо використати секретний інгредієнт. Що саме?

Знову червона помада: Тіна Кароль повернулася до колишнього образу – але виглядає вже інакше

Співачка Тіна Кароль не перестає вражати своїх шанувальників постійною зміною образів. Не встигли обговорити один, як усе кардинально змінилося.

Вікторія Сміюха з “НеАнгелів” вперше стала мамою за кордоном: про вагітність не знала навіть Слава Камінська

Після раптового зникнення, у житті другої учасниці "НеАнгели" Вікі Сміюхи відбулися значні зміни. Сама артистка мовчить, але іноді її "прориває".

Так як було вже не буде: Тіна Кароль вразила кардинальною зміною стилю – Дан Балан обділив реакцією

Співачка Тіна Кароль останнім часом радує своїх шанувальників величезною кількістю своїх фотографій, на яких з'являється в оригінальних образах.

Була схожа на Меріл Стріп, а стала копією Мерилін Монро: Ольга Фреймут вразила змінами у зовнішності

Знаменита українська телеведуча Ольга Фреймут опублікувала нові знімки та вразила мережу своїми змінами у зовнішності. Усі деталі в нашій статті.

Нікіта Добринін відсвяткував день народження з сином й поділився планами на Новий рік: “Нічого грандіозного”

Шоумен Нікіта Добринін розповів про свої плани на зимові свята. Чоловік не хоче відмічати Новий 2024 рік пишно та пафосно. А свій день народження він провів з сином.