Сонячні батареї, вітряки та безліч вікон: як виглядає еко-будинок Руслани Лижичко, де не вистачає лише дітей

Українська співачка Руслана Лижичко на піку популярності заробила непогані гроші, які вклала у власний будинок під Києвом. Унікальний він своєю екологічністю.

Героїня нашої сьогоднішньої статті в першу чергу відома завдяки перемозі на пісенному конкурсі “Євробачення” у 2004 році. Але крім музичної кар’єри Руслана також є активісткою, причому не тільки політичною. Зірка турбується екологією, яка в Україні зовсім не в тренді, враховуючи, що “зелена” енергетика ніяк не просувається на загальнонаціональному рівні.

Щоб наочно продемонструвати, що слова про дбайливе ставлення до природи не порожні, Лижичко запросила до свого екобудинка журналістів. І дійсно: він не тільки виглядає красиво і багато, але ще і повністю забезпечується чистою енергією від сонця та вітру.

Екологічні матеріали і відновлювані ресурси були запроектовані ще до самого будівництва. Знаходиться особняк у селі Лісники в 15 кілометрах від столиці, а ріелтори оцінюють його щонайменше у півмільйона доларів.

Будинок Руслани Лижичко
Будинок Руслани Лижичко
Будинок Руслани Лижичко
Будинок Руслани Лижичко
Будинок Руслани Лижичко з вулиці
Будинок Руслани Лижичко з вулиці

Так, дах будинку Руслани обладнаний сонячними панелями, на ділянці розташувався вітровий генератор з електростанцією, а в саду росте безліч квітів та зелені, що очищають повітря.

Що стосується внутрішнього дизайну, то кімнати в домі співачки світлі і просторі, панорамні вікна створюють відчуття свободи. Весь інтер’єр витриманий в білих тонах, окремі елементи навіть підтримують управління накшталт розумного будинку і можуть регулюватися віддалено.

Будинок Руслани Лижичко
Будинок Руслани Лижичко
Будинок Руслани Лижичко
Будинок Руслани Лижичко

У маєтку також є кілька музичних студій та спортзал. Знаходяться вони в основному корпусі, який видно з дороги. Там живуть мама зірки, їх вихованці та обслуговуючий персонал.

Домашня студія Руслани
Домашня студія Руслани

Примітно, що вітряки і сонячні батареї Руслани та її чоловіка Олександра Ксенофонтова забезпечують електрикою ще й сусідні п’ять ділянок:

“Ми продаємо електроенергію за зеленим тарифом в мережу і заробляємо на цьому гроші”, – наводить слова Ксенофонтова КП в Україні.

Схожі статті