Як склалася доля Зінаїди Ротару, яка втратила зір та поступилася мрією, щоб навчити Софію співати?

Софія Ротару народилася у багатодітній родині у маленькому селищі. Виявляється, не тільки вона була талановитою дитиною серед рідні.

Родина з шести чоловік, батько-фронтовик та важкі післявоєнні роки – ось, в яких умовах жила Софія Ротару у ранньому дитинстві. Єдиною відрадою для дітлахів був радіоприймач, який всі обожнювали слухати. Старша сестра Зіна завдяки різним передачам вивчила російську, дізналася багато пісень та любила їх співати у колі близьких. У неї був абсолютний слух, чудовий голос, але навчатися музиці віддали саме Софію.

Софія Ротару у шкільному віці

Нещастя трапилося з Зінаїдою у віці 4-х років. Вона перенесла тиф, але ускладнення вплинули на її зір – дівчинка втратила здатність бачити всього за одну ніч. Коли вона зрозуміла, що не тільки в неї, а й у Софії є музичний дар – наполягала на тому, щоб батьки навчали сестру музики. Хоча мама з татом хотіли привчити юну співачку до сільського господарства.

Сама ж Зіна вже у дорослому віці проживала у будинку для людей з інвалідністю, що у Кишиневі. Світлин старшої сестри Софії є небагато. Ось, що вдалося знайти:

Зінаїда Ротару

Коли Софія Михайлівна почала заробляти своєю творчістю, перше, що вона зробила – почала активно лікувати свою рідну людину, адже 2 операції, зроблені у юності – не дали результатів Зіні. Навіть ходили чутки, що сестрі Ротару хочуть вжити чіп для того, щоб хоч якось почати бачити. Зіна відвідувала медиків та ходила по лікарнях, але світила науки так і не змогли повернути їй зір.

Тим не менш, жінка не опускає рук. Всі її знають, як справжню життєлюбку.

Схожі статті

Екс-учасниця Віа-Гри Надя Мейхер забула про фотошоп на одному фото: всі побачили, що широкі не тільки стегна

Знаменита українська співачка Надія Мейхер вразила мережу новими фотографіями, на яких засвітила широкі плечі. Що відбувається? Детальніше в матеріалі.

“Здавалося, що ми хочемо створити сім’ю”: Влад Міцкевич знову заговорив про роман з Олею Поляковою

Знаменитий український кухар Влад Міцкевич доповнив свої зізнання на рахунок роману з Олею Поляковою і розповів, що відбувалося між ним та співачкою.

Так роблять шеф-кухарі в ресторанах: один секретний інгредієнт — і будь-яке м’ясо буде фантастичним

Хоча м'ясо саме по собі доволі ситний та приємний на смак продукт, його можна зробити ще кращим, якщо використати секретний інгредієнт. Що саме?

Знову червона помада: Тіна Кароль повернулася до колишнього образу – але виглядає вже інакше

Співачка Тіна Кароль не перестає вражати своїх шанувальників постійною зміною образів. Не встигли обговорити один, як усе кардинально змінилося.

Вікторія Сміюха з “НеАнгелів” вперше стала мамою за кордоном: про вагітність не знала навіть Слава Камінська

Після раптового зникнення, у житті другої учасниці "НеАнгели" Вікі Сміюхи відбулися значні зміни. Сама артистка мовчить, але іноді її "прориває".

Так як було вже не буде: Тіна Кароль вразила кардинальною зміною стилю – Дан Балан обділив реакцією

Співачка Тіна Кароль останнім часом радує своїх шанувальників величезною кількістю своїх фотографій, на яких з'являється в оригінальних образах.