Свято 26 липня 2021 року: церква вшановує пам’ять архангела Гавриїла – права рука Бога, яка несе нам звістку

Архангел Гавриїл є однією з найбільш важливих постатей. Він - несе звістки від Господа та допомагає йому.

Гавриїл. З давньоєврейської мови це ім’я перекладається, як “Сила Божа”. Цей архангел вважається одним з найголовніших. Буквально – права рука Господа. Бог через Гавриїла передає вірянам благі вістки.

Наприклад, саме Гавриїл зійшов до Марії, аби розповісти, що у неї буде син Христос.

Архангели

Цікаво, що постать архангела Гавриїла згадується навіть у мусульманстві. В ісламі вважається, що саме від нього пророк Мухаммед отримав божественне знання та одкровення.

Вважається, що вірянам архангел несе світло знань Божих і може навіть розповісти таємниці майбутнього, аби врятувати людство.

У давнину вірили, що Гавриїл з’являється у вигляді сонячного теплого світла.

Як молитися архангелу та яким буде знамення?

Немає класичного знання про прихід янгола. До священника Захарії він являвся у храмі, до Ісуса зійшов Гавриїл, коли той був у Гетсиманському саду. Так Господь укріплював дух Сина свого перед муками.

До архангела можна звернутися із таким тропарем:

Небесных воинств архистратиже, молим тя присно мы недостойнии, да твоими молитвами оградиши нас кровом крил невещественныя твоея славы, сохраняя нас припадающих прилежно и вопиющих: от бед избави нас, яко чиноначальник вышних сил.

Під час молитви зверніть увагу на ікону. Якщо після тропаря ви побачите незвичне сяйво, розквітлу квітку або в руках у Гавриїла малюється лілія – знайте, що святий помічник вже наділив ваш розум знанням та приніс надію.

Схожі статті