Євген Клопотенко щодня готує страви для тероборони у своєму ресторані: чим годує іменитий шеф-кухар захисників

Переможець третього сезону "МастерШеф" та відомий український кулінар Євген Клопотенко активно допомагає армії та щодня готу для них свіжі обіди.

Євген Клопотенко – один із найвідоміших кулінарів в Україні. Від початку війни він вирішив боротися на фронті, на якому він справжній професіонал – кулінарному. Тож щодня з ранку до ночі Євген разом із командою готує для солдатів ЗСУ та тероборони смачні та корисні обіди зі свіжих продуктів. За словами Клопотенка, за день вони встигають нагодувати 1500 людей.

Євген Клопотенко щодня готує страви для тероборони
Євген Клопотенко щодня готує страви для тероборони

“За 15 днів моя люба команда та волонтери приготували 8 820 порцій їжі для київської тероборони, нацгвардії та поліції, а залишки продуктів відправляємо в притулок для тварин”, – розповіла колега Клопотенка Інна Поперешнюк.

Євген Клопотенко щодня готує страви для тероборони
Євген Клопотенко щодня готує страви для тероборони

Так як сам Клопотенко – прибічник здорового та збалансованого харчування, для українських солдатів він склад меню власноруч, куди входять і овочі, і риба, і м’ясо, і крупи. Для приготування зірка “МастерШефу” виділив кухню власного ресторану “100 років тому вперед”, який він відкрив незадовго до війни”. За плитою щодня у декілька змін працює сам Євген разом зі своїми кухарями. А далі готові страви розвозяться по військовим частинам Київщини.

Окрім того, Клопотенко активно використовує особистий блог для просування важливої інформації для цивільних українців – публікує корисні сайти, контакти, а також новини.

“Хочу, щоб увесь світ знав, які українці сильні. Прям кожен. Загляньте, наприклад, до ресторанної області. Російські шефи кажуть, що їжа поза політикою і вони ніяк не впливають на ситуацію та свій уряд. Тим часом, сотні українських шефів та рестораторів, поки росія бомбить Україну, відкривають заклади, щоб готувати для своєї армії, яка захищає рідну землю, і тих українців, які зараз потребують цього, ми можемо бути корисними і ділитися силою через їжу. Спільноти, яка є зараз – найкраще, що можна було уявити, бо ми разом заради України”, – написав в особистому блозі Євген.

Схожі статті