35-річна Ірина Федишин пояснила, чому ніколи не виконувала пісень російською: “Тому що трохи страшно”

Відома українська співачка Ірина Федишин розповіла, чому жодного разу у своєму житті не заспівала пісню російською мовою. Детальніше у нашій статті.

Відома українська співачка Ірина Федишин завжди виконувала пісні рідною мовою. За її патріотизм та щиру любов до всього українського її одразу оцінили співвітчизники. Нещодавно артистка дала ексклюзивне інтерв’ю журналістам каналу “Одеса. Live”, в якому розповіла, чому ніколи не виконувала композицій російською мовою.

Ірина Федишин пояснила, чому ніколи не виконувала пісень російською

Ірина Федишин жорстко розкритикувала Ані Лорак
Ірина Федишин жорстко розкритикувала Ані Лорак

Артистка впевнена, що поширювати українську стало її місією і для російської просто не залишилося місця. Вона принципово співала лише солов’їною. Як виявилося, внутрішнє відчуття її не обмануло, а навпаки направило у потрібне русло.

“Я ніколи не співала російською мовою, в мене немає жодної російської пісні. Я завжди десь глибоко в серці відчувала цю потребу популяризації української пісні, української мови. Тому в цьому відношенні в мене принципова позиція. Я не спілкуюся російською мовою”, – наголосила Федишин.

Також у розмові з журналістами Ірина згадала про перший день повномасштабної війни. Тоді вона знаходилася у своєму маєтку у Львові і знати не знала про те, що відбувається в країні. Знаменитості подзвонила її подруга зі Сполучених Штатів Америки і повідомила, що в Україні війна.

Зараз Ірина впевнена, що українці мають іти до кінця, як у плані супротиву російським військам, так і у плані культурного просвітлення, адже українська отримала шанс на розквіт та розширення. Як би не було сумно це визнавати, але війна — це шанс для української культури.

Схожі статті