Равликова ферма як рожева мрія життя: хмельниччанка Олена відкрила власну справу та розводить слимаків

Тримати господарство - благе діло. Адже це власна справа, яка приносить задоволення і прибуток водночас. Цікаво, а як воно розводити равликів?

Життєвий досвід уже не вперше доводить, що коли дуже чогось хочеш та дуже сильно про щось мрієш, усе задумане неодмінно здійсниться. Яскравий цьому приклад – Альона Шибунько з Хмельниччини. Її можна назвати справжньою равликовою королевою, адже в неї ціла ферма слимачків, про яких вона щодня дбає. І не лише про них, адже радо зустрічає гостей, які цілими екскурсіями приїжджають, щоб на власні очі побачити равликове диво та скуштувати з них делікатеси.

Альона з дитинства любила равликів

Слимаки смачні й корисні не лише як їжа, а й мають дивовижні властивості для догляду за шкірою. Двері затишної господи завжди відкриті для бажаючих, тут їх завжди люб’язно зустрічає як хазяйка, так і безліч самих жителів ферми.

Бізнесвумен зізнається, що пристрасть до равликів у неї ще з дитинства.

“Ще з дитинства обожнювала збирати усіляких равликів. Садила їх в банку, діставала і гралась, чимось годувала, а потім, якщо вони виживали після мого цвєточно-букєтного періода, то відпускала на волю, бо знаходила нову “залюбовану жертву”. І це все я робила влітку в селі у бабусі, бо в квартиру нічого не дозволялось приносити. Хоча…”

Історію Альони, без сумніву, можна назвати унікальною. Адже попри те, що жінка завжди мріяла відкрити власний бізнес, пов’язаний із вирощуванням равликів, коштів на це у неї геть не було. Та й друзі і знайомі кепкували, що за дивне заняття – равликів розводити. Усе вирішив випадок долі. Альона десь почула про новий проєкт, який був покликаний підтримати підприємців-початківців.

Виграш 500 000 грн змінив повністю життя Альони

Що було потрібно, то це підготувати детальний бізнес-план та презентувати його в такий спосіб, щоб у суддів проєкту не лишилося сумнівів у перспективності нової справи, зокрема й у прибутковості. Жінка так цього хотіла, що оформила заявку, підготувала промову з далекоглядними планами і гідно виступила перед комісією. І сама того не помітивши, вона вразила суддів до глибини душі. Як результат, вона тримала в руках омріяний грант – 500 000 грн.

Виграш повністю змінив життя Альони
Отримання гранту 500 000 грн повністю змінило життя Альони

Кошти відразу успішно й спрямувала на втілення в життя своєї мрії. Зараз равликова ферма ось уже як 2 роки успішно функціонує та ласкаво запрошує відвідувачів у гості.

А сама Альона, коли в неї запитують про історію успіху, говорить: “Не зупиняйтесь на пів кроку, крокуйте впевнено, інколи, коли треба бігти, то біжіть, не звертайте уваги на дрібниці, ваш час вартує більшого”.

Схожі статті