Українські зірки, які пішли за вищою освітою у віці далеко за 30: Козловський, Таран та інші вікові студенти

Вища освіта вже не один десяток років вважається перепусткою у гарне життя, але не завжди її обирають з повною впевненістю, пов'язати своє життя саме з обраною сферою для навчання в університеті, тому іноді життя змушує вступати у Вузи вже в дорослому віці. Так буває й у зірок, які працюють на телебаченні і вони вступають в університети у віці 30+ та опановують нові знання.

Звісно, що коли навчаєшся у школі неможливо уявити себе дорослою людиною, яка займається певною справою і має все, про що мріяла в дитинстві. Підхід до вибору навчального закладу у кожного свій. Є такі родини, де не можна не продовжити сімейну справу, наприклад, така професія як лікар, частіше всього опиняється справою цілої династії. В такому випадку з народження вирішено, ким буде дитина. Хтось обирає сам, за своїми хобі, відчуттями та бажаннями, хтось за назвою ВНЗ і професії, а хтось взагалі обирає той заклад, куди беруть.

Складнощі вибору стосуються й відомих людей, які, наприклад, вивчились на інженера, але грають у кіно, а потім їм потрібно здобувати ще одну освіту, за сферою діяльності. Таких прикладів насправді багато, але ми виділили три зірки українських екранів, які гризуть граніт науки у віці за тридцять.

Віталій Козловський

М
Магістр Козловський

Першою освітою відомого українського співака була журналістика. Цей диплом Віталій отримав у Львівському національному університеті Івана Франка, але за фахом артист не працював, його цікавило це у студентські роки, але співати на сцені Козловському подобалось набагато більше. Тому у віці 36 років артист вступив у Київську муніципальну академію естрадного та циркового мистецтва на факультет з музичного мистецтва. Тож у 36 років співак став артистом ще й за магістерським дипломом.

Сергій Притула

С
Сергій Притула здобувший дві вищі освіти

Відомий телеведучий також входить до зіркового списку тих, хто здобув другу освіту вже перебуваючи в не молодому віці. Після Школи Сергій вступив у Тернопільську академію народного господарства, яку і закінчив, але з перервою у два роки, коли їздив вчитися у Лондонський коледж. У Лондоні Притула провчився 2 роки й розчарувався, тому повернувся в Тернопільську академію. Але навчання було не за фахом, тому що працювати на радіо, ведучий і почав у роки студентства. А от другу вищу освіта Сергій здобув минулого року. У свої 40 років Притула вступив до Львівського католицького університету на факультет публічного управління та адміністрування. Через те, що Сергій Притула пішов у політику, йому необхідно отримати певні знання.

Лідія Таран

Л
Лідія Таран в цьому році  знову студентка

Телеведуча і кореспондентка каналу 1+1 Лідія Таран саме той випадок, коли дівчина продовжує родинну справу. Ліда журналіст у другому поколінні. Тому після восьми класів школи, Ліда два роки навчалася на історико-філософському відділенні Українського гуманітарного ліцею. А потім вступила в університет журналістики й побудувала успішну кар’єру. Проте у 45 Таран вступила в навчальний заклад у Франції, але подробиць не відкрила.

Тож ніколи не пізно здобути ту освіту, яка цікавить все життя, навіть, якщо ви працюєте не за фахом.

Схожі статті