Олександр Педан розповів, як складно йому давалась українська мова: “Мене ледве з телебачення не вигнали”

Олександр Педан майже ніколи не переходить на російську мову і складно навіть уявити собі, що колись, ведучий не знав українську настільки гарно, щоб розмовляти нею на телебаченні та у повсякденному житті, але через це він міг втратити улюблену роботу.

Коли слухаєш Педана з екранів телевізора, важко собі уявити, що він міг колись не знати українську мову, бо щебече Саша дійсно як соловей. Настільки професійно та грамотно, що можна заслухатись. Але й у такого професіонала колись була проблема з мовним питанням.

Відомо, що кар’єра Олександра почалась з КВК і з його тонкого почуття гумору це дуже помітно. За словами Саші, до телебачення його привів саме гумор та вміння перемикатися. Так, він дійшов до того, що вів “Comedy Club Україна” на самому старті проєкту і все було добре, шоу було популярним та дійсно цікавим, адже гумор завжди мав попит у народі.

О
Олександра Педана могли вигнати з телебачення

Але одного разу, перед самим виступом, продюсери сказали, що від сьогоднішнього дня, в Україні діє закон про те, що ведучі мають говорити лише українською і це стало великою проблемою для нього, адже Саша спілкувався російською та й шоу спочатку також було російською мовою.

“Уявіть собі, всі жарти написані російською і десь за 15-20 хвилин до виступу, потрібно їх перекласти на українську так, щоб зберегти сенс і так, щоб вони були смішні – це нереально. По факту треба сідати та писати нові, а часу немає. Це був провал. Ми провели шоу, видихнули й продюсер сказав: “Все було добре, крім цього хлопця, який не знає мови” і показав на мене” – розповів Педан.

Тоді Олександр довго ходив за продюсером і обіцяв вивчити українську мову досконало. Продюсер погодився і дав йому певний термін, поки буде писатися новий сценарій україномовного шоу. Саша дуже хотів зберегти це місце, бо якби він не виконав умови – його б звільнили та знайшли заміну.

О
Олександра Педана могли звільнити з телебачення

Тоді Педану дуже пощастило, що він жив з Притулою та з його друзями, які з народження спілкуються українською мовою, також Саша брався за підручники, до речі дуже радить книги Авраменко, бо йому вони дуже допомогли. Так за кілька місяців він ідеально знав мову і прийшов до продюсера з гарною новиною, але не все було так просто. Керівництво вирішило не зупинятися на одній кандидатурі та провести кастинг. Для Педана це було несподіванкою, адже він був впевнений, що він єдиний кандидат. Проте Олександр не здався й успішно продовжив бути постійним ведучим.

З цього й почався шлях Педана на телебаченні, де він досяг багато чого та тепер є незамінним обличчям Нового каналу. Цією розповіддю Олександр хотів довести українцям, що вивчити мову досконало реально, потрібно лише захотіти та розуміти, що зараз це дуже важливо.

Схожі статті

Так роблять шеф-кухарі в ресторанах: один секретний інгредієнт — і будь-яке м’ясо буде фантастичним

Хоча м'ясо саме по собі доволі ситний та приємний на смак продукт, його можна зробити ще кращим, якщо використати секретний інгредієнт. Що саме?

Знову червона помада: Тіна Кароль повернулася до колишнього образу – але виглядає вже інакше

Співачка Тіна Кароль не перестає вражати своїх шанувальників постійною зміною образів. Не встигли обговорити один, як усе кардинально змінилося.

Вікторія Сміюха з “НеАнгелів” вперше стала мамою за кордоном: про вагітність не знала навіть Слава Камінська

Після раптового зникнення, у житті другої учасниці "НеАнгели" Вікі Сміюхи відбулися значні зміни. Сама артистка мовчить, але іноді її "прориває".

Так як було вже не буде: Тіна Кароль вразила кардинальною зміною стилю – Дан Балан обділив реакцією

Співачка Тіна Кароль останнім часом радує своїх шанувальників величезною кількістю своїх фотографій, на яких з'являється в оригінальних образах.

Була схожа на Меріл Стріп, а стала копією Мерилін Монро: Ольга Фреймут вразила змінами у зовнішності

Знаменита українська телеведуча Ольга Фреймут опублікувала нові знімки та вразила мережу своїми змінами у зовнішності. Усі деталі в нашій статті.

Нікіта Добринін відсвяткував день народження з сином й поділився планами на Новий рік: “Нічого грандіозного”

Шоумен Нікіта Добринін розповів про свої плани на зимові свята. Чоловік не хоче відмічати Новий 2024 рік пишно та пафосно. А свій день народження він провів з сином.