Легендарний “Щедрик” зазвучав наживо крізь 100 років: Саніна, Кароль, Огнєвіч – хто виконав краще?

Українська колядка Леонтовича "Щедрик" стала всесвітньо популярною та атмосферною. Вже десятиліттями у більшості країн світу мелодія, відома англійською як "Carols of the Bells", асоціюється з новорічними святами та напередодні свята грає з усіх радіо в магазинах і ресторанах.

Безумовно, “Щедрик”  – це неповторний витвір мистецтва. Та як він став таким всесвітньо відомим, що його крізь 100 років, які, до речі він прожив  лише цього року, його переспівують зірки. Тож, на честь 100-річчя колядки, ми вирішили згадати українських артистів, які неперевершено виконали “Щедрик” наживо.

Юлія Саніна

Фронтвумен рок-гурту “The Hardkiss” Юля Саніна зачаровує силою свого вокалу. Та й цього разу Саніна змогла заспівати “Щедрик” настільки зворушливо, що здається, вона торкнулася кожної струнки душі. Та й для самої співачки цей виступ став важливим.

Настя Каменських

Настя починаючи свою сольну кар’єру записала цілий альбом різдвяних композицій під назвою Xmas with NK. Однією з них стала мелодія “Щедрик”. Та крім запису, Каменських виконувала колядку наживо і змогла показати свій вокал з нової сторони.

Злата Огнєвіч

Тендітна та ніжна Злата Огнєвіч також мала нагоду виконати легендарний “Щедрик” наживо. Та зробила це Злата у своєму стилі, який додав колядці нового дихання.

Тіна Кароль

Українська поп-діва заспівала “Щедрик” за дуже цікавих обставин. Тіна Кароль виконала щедрівку разом з дитячим хором у проєкті “Різдвяна історія”. Це виконання було дуже зворушливим та нестандартним.

Тож, насправді складно навіть зрівняти всі ці “Щедрики”, адже вони дуже різні. Кожен артист виконав колядку у власному стилі, так, як відчуває.

Та варто сказати, що на 100-річчя колядки вона набула нового сенсу, адже це українська зимова пісня, яка нині доводить, що українська культура не вмирає.

Схожі статті