Померлі актори фільму “Здравствуйте, я ваша тётя”, які більше ніколи не зіграють нові ролі

Актори прожили насичене професійне життя. А для більшості фільм "Здравствуйте, я ваша тётя" став путівкою у велике кіно.

Фільм “Здравствуйте, я ваша тётя” вийшов на екрани у 1975 році й відразу завоював увагу глядачів. Ще б пак! Чоловік, який грає головну жіночу роль, було небаченим до цього явищем у радянському кінематографі.

Зараз багатьох акторів картини вже немає серед нас, але герої живі і досі залишаються улюбленими.

Найраніше з життя пішли Михайло Любезнов (1981 р.) та Олександр Гаврилов (1983 р.). Вони разом служили в армії, після якої продовжили спілкування, а згодом разом знялися у фільмі “Здравствуйте, я ваша тётя”. Щоправда ролі у них були різні. Михайло Любезнов виконав одну з головних ролей Чарлі Уекма, а Олександру Гаврилову дісталася епізодична роль глядача в кінотеатрі.

Крім акторської діяльності він займався письменництвом. За життя встиг написати чотири книги “Передчуття кохання”, “Світло. що біжить” (рос. “Бегущий свет”), “Зоряна борозда” та “Мій світлий рай”. З 1973 року Олександр Гаврилов був Членом Союзу Письменників СРСР.

Першою роботою в кіно для Михайла Любезнова стала роль у фільмі Річарда Вікторова “Переступи порог” (інша його назва – “10 класс”). Після цього ще однією знаковою кінороботою для актора стала роль Чарлі Уекма у музичній комедії “Здравствуйте, я ваша тётя”. Саме на цій картині кіноісторія Михайла Любезнова закінчилася і він більше не знімався.

2007 рік став останнім для Володимира Коровкіна й Тамари Носової. Для Володимира Коровкіна роль полісмена у фільмі “Здравствуйте, я ваша тётя” стала дебютною. Після цього актора почали запрошувати у різні проекти, але лише на епізодичні ролі. Основним місцем роботи чоловіка залишався Будинок культури Заволжського моторного заводу. де він працював художником-оформлювачем.

Акторська кар’єра Тамари Носової склалася вдаліше, ніж її колеги по цеху Володимира Коровіна. У “Здравствуйте, я ваша тётя” вона зіграла бразильську тітоньку донну Розу Д’Альвадорец. Крім цього Тамара Носова знялася у “Карнавальній ночі” разом з Людмилою Гурченко. А останню роль у кіно виконала у 1999 році. Її визнали “королевою комедії”.

Тамара Носова
Тамара Носова

Наступного року після смерті Володимира Коровкіна і Тамари Носової померли ще двоє акторів з картини. Віктор Гайнов, який зіграв у фільмі роль полісмена та Микола Тагін, відомий за тією ж роллю. І якщо у Миколи Тагіна була акторська освіта, то Віктор Гайнов працював електриком на заводі “Салют” і таксистом і не мав профільної акторської освіти. Тим не менше, він зіграв у таких фільмах як “Дорогой мальчик”, “Здравствуйте, я ваша тётя”, “Ширли-мырли”, “Морской волк” та інші. Останню роль актор зіграв у фільмі “Ширли-мырли” у 1995 році.

У Миколи Тагіна була одна перевага – він був професійним актором. Його кар’єра розпочалася з ролі поліцейського у фільмі “Здравствуйте, я ваша тётя”. Актор активно знімався до 1994 року, коли зіграв роль у картині “Тень Алангасара”. За свою акторську кар’єру Микола Тагін знявся у фільмах “По Таганке ходят танки”, “Постарайся остатся живим”, “От зарплаты до зарплаты” та інші. Всі ролі актора були другорядними.

Микола Тагін
Микола Тагін

У 2009 році від раку помер актор Антон Макаров. Про нього відомо лише те, що він закінчив ГІТІС. У кіно зіграв 13 ролей у 13 проектах, серед яких “Тот самый Мюнхгаузен”, “Ах водевиль, водевиль”, “12 стульев”, “Пока часы бьют”, “Здравствуйте, я ваша тётя” та iншi.

Михайло Козаков прославився як актор і режисер. Його акторська кар’єра почалася у 1956 році з головної ролі у фільмі “Убийство на улице Данте”. потім були ролі у “Хождение по мукам”, “Золотой эшелон”, “Балтийское небо”, “Здравствуйте, я ваша тётя”, “Евгения Гранде”, “Девять дней одного года” та інші. Першою режисерською роботою Михайла Козакова став фільм-спектакль “О время, не уходи”. Також актор займався озвучуванням ролей у кіно. Його голосом говорить кардинал Ришельє з “Д’Артаньян і три мушкетери”, король у фільмі “Три орешка для Золушки”, Кощей Безсмертний у “А в этой сказке было так…” та інші. Останньою кінороботою актора стала роль директора школи у фільмі “Сказка. Есть”. У професійному доробку Михайла Козакова налічується понад 190 робіт. Помер актор у 2011 році в Ізраїлі.

Михайло Козаков
Михайло Козаков

2015 рік став останнім для Рогволда Суховерко та Галини Орлової. Професійне життя Рогволда Суховерко було пов’язане зі школою-студією МХАТ і театром “Современник”. у кіно актор не лише знімався, а й займався дубляжем. Його голосом говорить Гендальф з “Властелин колец”, Рубеус Хегрід з “Гарри Поттера”, кентервільський привид з “Несколько страниц из жизни призрака”. Озвучив також фільм “Город грехов”, “Очень страшное кино 2” та інші.

Перші ролі у кіно Рогволд Суховерко зіграв у 1965 році у фільмах-спектаклях “За проходной” та “О мишах и людях”. також у актора були ролі у “Земля, до востребования”, “Здравствуйте, я ваша тётя”, “Они живут рядом”, “Студент”, “Достояние республики”, а останньою кінороботою стала роль у “Потеряные в раю”.

Рогволд Суховерко
Рогволд Суховерко

Галина Орлова почала зніматися в кіно ще будучи школяркою. Її дебютним фільмом стала картина “Одесские каникулы”. Після цього вона закінчила акторський факультет ВГИК у Москві. Серед фільмів, у яких знялася акторка були “Цирк зажигает огни”, “Все улики против него”, “Что с тобой происходит?”, “Дом у кольцевой дороги” та інші.

Досить часто фільм знімали вночі. А під час зйомок траплялися різні казуси.

Схожі статті