Жива легенда української літератури: як зараз виглядає Ліна Костенко та чим займається у свої 94 роки?

Видатна українська поетеса Ліна Костенко рідко показує себе у соціальних мережах. Проте, жінка продовжує надихати прихильників своєю творчістю.

Ліна Василівна Костенко — видатна українська поетеса, письменниця та громадська діячка. Вона є однією з найвідоміших представниць покоління шістдесятників та авторкою численних поетичних збірок, романів і публіцистичних творів. Її творчість вирізняється глибокою філософською насиченістю, ліризмом і національною самосвідомістю.

У віці 94 років вона продовжує надихати прихильників, але себе показує вкрай рідко. На її сторінці в Instagram, особисті фото знайти нереально. Жінка воліє присвячувати дописи нашим захисникам та висвітлює події великої війни. Проте, на радість шанувальникам, видавництво “А-ба-ба-га-ла-ма-га” завітало до поетеси на її день народження у березні та зробило декілька знімків з легендою.

Ліна Костенко показала, як виглядає зараз
Ліна Костенко показала, як виглядає зараз

Вони не стали приховувати свої відвідини та виклали фото на сторінці у популярній соціальній мережі Х (раніше Twitter). Тоді, відомий поет Іван Малкович привітав Ліну Василівну подарувавши одну з найчарівніших квіток – орхідею. До речі, колір квітки, був обраний не випадково, він ідеально пасує до збірки письменниці “300 поезій”.

Крім того, до Костенко завітав ще один представник видання. Володимир зазначив, що не міг пропустити можливість привітати видатну авторку. Тож, чоловік вирішив особисто приїхати до Ліни Василівни, а заодно й попросити про автограф на його примірнику її збірки.

Ліна Костенко показала, як виглядає зараз
Ліна Костенко показала, як виглядає зараз

Попри поважний вік, поетеса продовжує свою активну громадську діяльність. Вона ретельно слідує за всім, що відбувається в країні та поширює інформацію на увесь світ. Її енергії можна тільки позаздрити. Сподіваємося, доля підготувала для неї ще багато мирних та щасливих років.

Схожі статті

Витатуював автограф на фанатці: 33-річний Артем Пивоваров продемонстрував, як “увіковічує” свою популярність

Звичайні автографи? На це Артем Пивоваров не погоджується. Якщо вже давати автограф, то краще у вигляді тату. Саме таким подарунком від співака похизувалася одна з шанувальниць.

Фіналістки 12 сезону “МастерШеф” Ольга Рябенко та Валерія Матрохіна показали чоловіків, яким сказали “так”

Що може перевершити справжню пристрасть до кулінарії? Хіба що не менш щире кохання! У житті Ольги Рябенко та Валерії Матрохіної із "МастерШеф" є люди, яким вони подарували своє серце і сказали "так".

Колишня дружина Потапа Ірина Горова заявила про кінець стосунків публічно: “Недовготривалі відносини”

Колишня дружина Потапа Ірина Горова заявила про кінець стосунків публічно і вразила новиною. Поки продюсер знаходиться в Іспанії, у його екс-благовірної великі зміни.

Мінімум тканини на тілі — максимум захвату від авдиторії: Віра Брежнєва вразила привабливістю у 42 роки

Дехто вважає, що після 40 років настає старість. Інші впевнені, що у цьому віці життя тільки починається. У випадку Віри Брежнєвої можна з упевненістю сказати, що у неї після 40 досі молодість.

“Так би і вкусив”. Леся Нікітюк забула Притулу і тепер будує свою історію з іншим: вони – “ідеальна пара”

Леся Нікітюк забула Сергія Притулу і тепер будує свою історію з іншим. Вони підходять одне одному більше, і це бачать всі оточуючі. Деталі в матеріалі.

Христина Соловій показала чоловіка, якому довірилася і не відпускає: Жадану і Вакарчуку так не вірила

Христина Соловій вперше показала чоловіка, якому довірилася сильніше, ніж будь-кому. Хто цей юнак, чи має він відношення до її історії з Жаданом і що далі?