Ти можеш бути, як він

Сьогодні весь християнський світ надихається історією життя Ісаака Єна Шарбаха. Глибока віра, нестримне бажання служіння іншим і незбагненна любов до краси зробили його молодим чоловіком, вартим до наслідування.

Зараз йому було би 22 роки. Його нема серед нас.  Ісаак Шарбах на крилах ангела відлетів у засвіти 1 серпня 2020року, коли трагічно загинув в аварії неподалік свого дому в Меріленді.

Ісаак був одним із дев’яти дітей Альберта Шарбаха, настоятеля у парафії Гора Кальварія та Ебі Шарбах, яка працює в інституті GIVEN, керує душпастирською працею в парафії і займається дітьми.

Ісаак з братами і сестрами

Після того, як Ісаака не стало, батько знайшов його щоденник, з якого оприлюднив деякі записи. Те, що писав 16-річний хлопець, як сприймав світ, відчував зв’язок з Богом, як молився, просто вражає: “Я Твоє знаряддя, Боже, схиляюся покірно перед Твоєю славою. Ховаюся в Твоєму світлі, Боже, і все, що я можу зробити, — це славити Тебе. Боже, допоможи мені очиститися від усього марного. Прийди, о Боже! Наповни мій розум, надихни моє серце. Вчини, щоб я служив тобі цілковито; нехай усе, що я роблю, променіє Твоєю любов’ю, надією і миром. Отче, вчини, щоб моє убоге “я” було помешканням для Твоєї слави, Твого Духа. Амінь”.

Ісаак був прислужником у приході

Багато людей тепер згадують як зустріч і спілкування з Ісааком вплинула, а часом й змінила їхнє життя. Джозеф Ґілл, диякон у Католицькій спільноті Південного Балтимору, де Ісаак служив міністрантом (прислужником), говорить про нього, як про святого:“… найбільша радість у житті священника — зустріч із живими святими: людьми молодими і старими, чия святість надихає мене і світ…”. За словами Клея Бонема, вчителя релігії та керівника душпастирства в університетському містечку в Mount St.Joseph, “хлопець був дуже талановитий, але ніколи — напоказ. Просто був тихо надзвичайний”.

Ісаак мав талант художника
Ісаак мав талант художника

Восени цього року Ісаак планував розпочати останній рік навчання на подвійному курсі — мистецтва і класики в Девідсон коледжі в Північній Кароліні. Був активним членом душпастирства в католицькому студмістечку й за власною ініціативою почав збирати кошти на будівництво каплиці Поклоніння Пресвятим Дарам в пресвітеріанському коледжі.

Ісаак єднався з Богом і через творчість. Ще одним його талантом було писати картини й ікони. За його визначенням, розуміння краси дає тісний зв’язок з Богом, тому, що Бог є краса.

Пресвята Богородиця, написана Ісааком

Наступний запис щоденника розповідає нам про те, як Ісаак розумів любов до іншої людини: «Це цінувати красу людини. Це означає бачити в ній Христа і поклонятися Йому».

Гарний приклад родини, віра у Бога зробили Ісаака всесторонньою особистістю, багатою на талант, з гарячим бажанням служіння, гармонійною і прекрасною. Ми не знаємо, чому Бог забрав його так скоро. Можливо, він за прикладом Христа, мав блиснути, щоб його життєву поставу побачили враз усі і багато хто захотів наслідувати. Це для нас назавжди залишиться таємницею. Хай спочиває у мирі.

Родина Ісаака Єна Шарбаха

Схожі статті

Євгенія Власова повернулася на сцену та показала, як зараз виглядає: красивіша, ніж за часів “живої ріки”

Знаменита українська співачка Євгенія Власова вперше за багато років презентувала новий відеокліп та вразила мережу своїм молодим виглядом. Яка зірка зараз?

“Давайте допомагати одне одному”: 38-річна Цибульська потрапила в ДТП, але не визнала свій промах за кермом

Відома артистка повідомила про прикрий інцидент, що трапився з нею вчора. Жінка потрапила у невелике ДТП, проте обурена вона не власним стилем водіння, а поведінкою суспільства.

Катерина Осадча стривожила фанатів виглядом та розповіла, що з нею сталося вдома: “Почуваєшся ганчіркою”

Катя Осадча є активною користувачкою соціальних мереж. Зірка використовує будь-яку можливості для того, щоб створити корисний та дійсно цікавий контент.

Головний конкурент Андрія Данилка завжди біля нього тінню: мама Сердючки Білоконь показала свого чоловіка

Інна Білоконь знаходилася поруч з Андрієм Данилком протягом усього його кар'єри, яка вже дістається тридцятирічного віку. І безумовно за цей час в обидвох було багато прихильників.

“В нас була своя драматургія”: давні друзі Падалко, Таран і Сенічкін показали, якими були в “Сніданку”

Відомі українські телеведучі Марічка Падалко, Лідія Таран та Руслан Сенічкін пройшли разом дуже великий шлях, і його початок був неймовірним.

Важкий чоловічий погляд, модна стрижка і одяг люкс: як виглядає син Потапа – “За словом у кишеню не лізе”

Відомий український продюсер Потап має лише одного сина, але заради нього він готовий на все. Хлопчик одразу ж отримав велику порцію слави, тільки-но з'явився на світ.