Самогоноваріння може стати легальним

У Верховній раді триває активне обговорення законопроєкту №4153 про ліквідацію штрафів за самогоноваріння.

Депутати на чолі з Галиною Третьяковою (фракція «Слуги народу»), які й зареєстрували його стверджують, що виконують волю багатьох українців: «Люди мають право користуватися плодами своєї праці».  Пропонується врегулювати процедуру виготовлення, розливу і зберігання продукту з метою убезпечення від негативних наслідків у процесі та після прийому. А згодом можна буде й говорити про ринок спиртних напоїв домашнього приготування.

Проблему потрібно було вирішити давно , – реагують у соцмережах зацікавлені.

Як пояснюють депутати, ідеться про те, що люди все одно  женуть самогон для власних потреб, Але зараз ця діяльність вважається протиправною. Крім того, сума штрафу у 170 грн на сьогодні просто сміхотворна, вона не покриває навіть судові витрати.

Інший табір, – ті, хто виступають за здоровий спосіб життя, резонно запитують: «А як і хто буде визначати для своїх потреб чи не тільки, зі своїх продуктів чи з придбаних у крамниці гнатимуть напій?

Нагадаємо, що спроби вирішити проблему надмірного вживання алкоголю шляхом заборони робилися неодноразово. У минулому сторіччі  було п’ять антиалкогольних кампаній. Найвідоміша з них 1985-1990 років, так званий «горбачовський сухий закон», яка мала свої плюси і мінуси. Добрим було те, що за період заборони збільшилася тривалість життя і зросла народжуваність. А негативним – в країні знищили цінні насадження винограду і, по суті, вбили виноробну галузь. Країна втратила майже п’яту частину бюджету.

Схожі статті

Куди так швидко летить час: 42-річна Лілія Ребрик тільки народила, а найменшій донечці вже місяць (ФОТО)

Відома телеведуча Лілія Ребрик святкує 1 місяць своєї найменшої донечки: зірка показала у соціальних мережах, як проводить час зі всіма своїми доньками. Подробиці.

Аніта Луценко одягла червоний купальник із “Рятувальників Малібу” та показала свій шовковий персик (ФОТО)

Відома фітнес-тренерка Аніта Луценко вразила своїх підписників зовнішнім виглядом: в якому образі з'явилась спротсменка та чим саме здивувала шанувальників?