Скоро по 2400 гривень: українцям оголосили про нові пенсії. Хто отримає і коли?

Традиційно перед виборами виникає питання підвищення пенсій. Нинішні вибори до органів місцевого самоврядування не виняток − за тиждень перед виборами українським пенсіонерам розказали хто, коли і на скільки може розраховувати у питанні зростання пенсій. 

Про це розказав радник міністра соціальної політики Микола Шамбір Ютюб каналу «Дом».

Підвищення пов’язане зі збільшенням прожиткового мінімуму, яке відбудеться у грудні цього року.

Він також запевнив, що  у наступному році треба очікувати підвищення прожиткового мінімуму двічі – у липні і у грудні.

Вже з січня цього року підвищення пенсій відбудеться для пенсіонерів, які на сьогодні при стажі 30-35 років мають мінімальну пенсію (2000тис грн). Підвищення буде на 400 грн. Отже з 2000 грн їх пенсія зросте до 2400грн. Це можливе тільки для деяких категорій пенсіонерів.

Також речник повідомив, що Верховною Радою прийнята постанова, відповідно до якої з 1 березня наступного року індексація пенсій стане щорічною для усіх категорій пенсіонерів.

Питання про індексацію пенсій дискутується  уже тривалий час, але нарешті по ньому дійшли згоди.

За попередніми підрахунками, після індексації пенсія зросте на 11%. Такі розрахунки робляться на основі змішаного коефіцієнту зростання індексації за минулий рік – 50% і зростання середньої заробітної плати за три попередні роки -50%. Отже, у підсумку виходить 11 %.

«Це буде суттєве збільшення», − підсумував Шамбір.

Одночасно з цим ростуть ціни. Уже зросли ціни на основні продукти – хлібо-булочні вироби, цукор, яйця. Соціологи б’ють на сполох: за межею бідності офіційно знаходиться більше 50% українців.

Схожі статті

Оля Полякова зняла свою маску та вперше заговорила про розбите серце і почуття: “Світ перестає важити”

Знаменита українська співачка Оля Полякова заговорила про серйозні почуття та ошелешила мережу своїм репертуаром. Усі подробиці в нашій статті.

Така вже є у Білик та Олени Мозгової: футболки з яким принтом носять українські зірки – тренд від Соломії

Молодша дочка продюсера Олени Мозгової від українського співака Девіда Аксельрода – Соломія, росте дуже талановитою дівчинкою. Зараз футболки із її малюнком дуже популярні.

Стала ніжною та жіночною: як змінилася колишня дружина Мурата Налчаджиоглу після розлучення з турком

Після розлучення з турецьким бізнесменом Муратом Налчаджиоглу, який до цього був одружений зі співачкою Ані Лорак, візажистка Лілія Реус помітно змінилася. Це помітили усі.

Аліна Гросу зізналася, що закрутила роман з іншим у шлюбі з бізнесменом Комковим: “У нас почалися стосунки”

З моменту розлучення Аліни Гросу та Олександра Комкова пройшло вже багато років, і нарешті деяка інформація на цей рахунок вже почала виходити назовні.

Що приховує Маша Єфросиніна: відомий блогер розкрив головну таємницю супер-леді – не все так ідеально

Скандальний блогер Богдан Беспалов стверджує, що знає найголовнішу таємницю успішної телеведучої, люблячої матері та дружини Маші Єфросініної. Зірка ретельно приховує її.

Ані Лорак не на першому місці для Ісаака Віджраку: кому віддав своє серце іспанець – вона молода акторка

Знаменита співачка Ані Лорак вже давно не виступає в Україні, і в Росії в неї виникають величезні проблеми, які заважають концертній діяльності.