ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в магазинах України: війна б’є по гаманцю кожного

Війна та пов'язані з цим проблеми з постачанням продуктів харчування вплинули на зростання цін в українських магазинах. Дізнайтеся, що подорожчало найбільше.

З початком повномасштабного російського вторгнення з метою стабілізувати економіку держава врегулювала ціни на окремі категорії товарів. Тим не менш, подорожчання все одно відбулося.

Овочі

Найбільше зростання цін торкнулося овочів. У порівнянні з аналогічним періодом в минулому році овочі подорожчали щонайменше на 77%. Сильніше за все тенденція торкнулася огірків, помідорів, баклажанів та кабачків. Все через окупацію південних регіонів країни, логістичні проблеми, підвищення вартості енергоносіїв.

ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в магазинах України
ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в магазинах України

Крупи

В ціні піднялися не лише овочі. Суттєво подорожчала гречка, яку сьогодні дедалі важче знайти на полицях магазинів, а там, де вона є, цінники доходять до 90 гривень за кілограм. Рис теж нині недешевий – за кілограм довгого рису покупцям доводиться викладати під 60 гривень.

Сіль

Після зупинки комбінату “Артемсіль” в місті Соледар Донецької області в супермаркетах майже не залишилося звичайної та звичної для більшості українців кам’яної солі. Дефіцит перекривають імпортом, але безслідно для ціноутворення це не пройшло.

Цукор

Ще один продукт, ціни на який підвищилися – цукор. Середня вартість кілограму цукру наразі складає майже 30 гривень.

ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в магазинах України
ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в магазинах України

Соняшникова олія

Суттєво подорожчала звичайна рафінована олія. Купити “Олейну” в фасовці по 850 мілілітрів сьогодні можна не менше, ніж за 62 гривні.

Ціни на інші види продуктів зросли на 13-22%. Виключенням виявилися лише курячі яйця – завдяки великим обсягам пропозиції на внутрішньому ринку.

Схожі статті

Шлюб з телеведучим перетворив її в “сіру мишу”: як виглядає перша дружина Юрія Горбунова, старша на 10 років

Перша дружина Юрія Горбунова повна протилежність його другої, медійної дружини – Каті Осадчій. Як виглядає жінка і де вона зараз знаходиться?

Нова зачіска та червона помада: 50-річна Олена Мозгова заінтригувала кардинальним перетворенням

Продюсер Олена Мозгова за останній рік встигла продемонструвати багато красивих стильних образів із різними зачісками. Який вигляд має знаменитість зараз?

Слідом за Фіцич відома акторка повідомила, що їй діагностували онкологію: від дітей доведеться відмовитися

Знаменита українська акторка Катерина Молчанова вразила мережу раптовою заявою про те, що в неї знайшли онкологію. Що відбувається, як буде проходити лікування і які перспективи?

Соломія Вітвіцька показала, як проводила коханого у відрядження: що відомо про нового чоловіка зірки 1+1

Зірка ТСН на 1+1 Соломія Вітвіцька насолоджується новими стосунками та із задоволенням демонструє їх на камеру. Проте дещо зірка приховує. Блогер розкрив цю таємницю.

Поки Ані Лорак носила під серцем дитину, коханий обирав обійми інших: якою була східна казка співачки?

Знаменита українська співачка Ані Лорак багато років прожила в шлюбі з турецьким бізнесменом, і ці стосунки вважали прикладом кохання та гармонії.

Оля у Лондоні, Маша у Києві: Єфросиніна і Полякова показали, як хизуються в модних вбраннях по вулиці

Близькі подруги Оля Полякова та Маша Єфросиніна опублікували відео та фото з прогулянки у дуже стильних повсякденних образах із Лондона та Києва. Чий образ крутіший?