День Конституції України 2022: чи буде вихідний та як буде проходити свято в умовах комендантської години?

Традиційно 28-го червня ми відзначаємо День Конституції. Це свято особливо важливе сьогодні, коли кожен українець докладає максимум зусиль для перемоги.

Традиційно 28-го червня ми вшановуємо день, коли був прийнятий головний закон України. Історія свята така: здобувши незалежність у 1991-му році, у молодої нашої держави тривалий час не було конституції. Користувалися радянською. Втім, у ніч з 27-го на 28-ме червня 1996 року депутати Верховної Ради таки ухвалили її.

Цікаво, що Україна стала останньою з колишніх республік СРСР, яка прийняла конституцію, але свято цього визначного державотворчого кроку зафіксовано у самому документі, у статті 161.

День Конституції 2022: чи буде вихідний

Якщо кожного року 28 число вважалося святковим, народ відпочивав, то у зв’язку з воєнним станом, у 2022-му – це звичайний робочий день. Оплачуватися він також буде у звичайному порядку.

Зауважимо, що це не перше державне свято, яке цього року не відзначають. Не було додаткового вихідного на Трійцю, а також скасувалися класичні травневі гуляння.

Зверніть увагу, що не в усіх містах можна влаштовувати святкування після 23:00, у зв’язку з комендантською годиною. Крім цього, не рекомендується відвідування річок, заплав, озер через високу вірогідність замінування місцевості. Перед походом на пляж неодмінно перевірте, чи був здійсненний його огляд рятувальниками.

Нагадуємо, що іде 124-й день героїчного спротиву нашого народу російській агресії. Вчора ворог поставив під удар Київ, регулярно намагається погіршити ситуацію на сході нашої держави.

Тримаємося, і все буде Україна!

Схожі статті

Що приховує Маша Єфросиніна: відомий блогер розкрив головну таємницю супер-леді – не все так ідеально

Скандальний блогер Богдан Беспалов стверджує, що знає найголовнішу таємницю успішної телеведучої, люблячої матері та дружини Маші Єфросініної. Зірка ретельно приховує її.

Ані Лорак не на першому місці для Ісаака Віджраку: кому віддав своє серце іспанець – вона молода акторка

Знаменита співачка Ані Лорак вже давно не виступає в Україні, і в Росії в неї виникають величезні проблеми, які заважають концертній діяльності.

Камалія Захур натякнула, що виходить заміж вдруге: вже є дорога каблучка і загадковий молодий коханий

Напередодні співачка Камалія анонсувала сенсаційну новину, яку розповість прямому включенні зі зйомки нового кліпу. Схоже, у житті на артистки чекають кардинальні зміни.

Віра Брежнєва кастинг пройшла, а Тіна Кароль не пройшла: головну поп-діву України не взяли в жіноче тріо

Шлях знаменитої української співачки Тіни Кароль, здавалося, усіяний світлом самого початку, але це лише перше враження, яке ховає справжню правду.

Заговорив про особисте життя після побачення з Квітковою: Євген Янович зізнався, чи вільне його серце

Після побачення з відомою блогеркою Дашею Квітковою, шоумен Євген Янович неочікувано заговорив про особисте життя. Що відомо про романи зіркового чоловіка?

Даша Кацуріна вперше показала свою маму-вчительку: як виглядає майбутня теща Дантеса (фото)

Блогерка та бізнес-леді Даша Кацуріна зворушила кадрами атмосферної фотосесії з мамою. Який вигляд має майбутня теща Дантеса, яка, на думку шанувальників, дуже схожа на співака.