Італійці заманюють на постійне місце проживання: сподіваються врятувати вмираючі села

Місцева влада італійського села Санто-Стефано-ді-Сессаніо прийняла рішення залучати до відродження місцевості мешканців інших територій Італії, громадян ЄС та інших іноземців з довгостроковим дозволом на проживання.

У мальовничому селі, що на вершині пагорба в регіоні Абруццо, наразі мешкає 115 осіб, 41 з яких старше 65 років. Ще 13 молодих людей молодші 20 років.

Програма, яку розробила місцева влада передбачає щорічне виділення 8 тис євро протягом трьох років або одноразовий грант у сумі 20 тис євро. Також влада зобов’язується забезпечити житлом за символічну орендну плату. Загальний кошторис проєкту становить 44 000 євро.

Умовою участі в проєкті є  те, що претенденти можуть переїхати лише з місця, де населення не менше 2 000. Також у Санто-Стефано-ді-Сессаніо потрібно буде прожити  мінімум п’ять років і відкрити власний бізнес. Про те, які напрямки підприємництва можна започаткувати у  цій місцевості і чи буде цьому сприяння не відомо.

Вік претендентів, бажаючи переїхати у село повинен бути від 18 до 40 років.

Заяви на участь в ініціативі потрібно подати до 15 листопада 2020 року.

Довідка: Регіон Абруццо розташований на Півдні країни, на узбережжі Адріатичного моря. Місцевість вкрита горбами і пагорбами. Мешканці займаються землеробством, зокрема, виноробством, тваринництвом і риболовством. Розвинена туристична галузь.

 

Схожі статті

Після удочеріння двох дівчаток: Могилевська більше не приховує щемливої правди про свою нову “дитину”

Співачка Наталія Могилевська, яка у 2023 році несподівано оголосила, що стала мамою двох дівчаток-сестер, здивувала визнанням про ще одну свою нову "дитину".

Бужинська показала молодших дітей від іноземця: а як виглядає її старша донька від пластичного хірурга

Співачка Катерина Бужинська часто показує молодших дітей від болгарського бізнесмена - двійнят Діму та Катю. А як виглядає її старша дочка, що народилася від пластичного хірурга.

Як справжня англійка: Оля Полякова у стильному образі прогулялася Лондоном – штани, кросівки та берет

Українська співачка Оля Полякова, яка уважно слідкує за модними трендами, продемонструвала у Лондоні стильний повсякденний комплект, у якому дуже комфортно гуляти.

“Критична ситуація”: дружина 58-річного Віктора Павліка приголомшила новиною про стан здоров’я чоловіка

Четверта дружина Віктора Павлика - блогерка Катерина Репяхова зникла на кілька днів із соцмереж, а потім приголомшила шанувальників новиною про стан здоров'я знаменитого чоловіка.

Не наважилася ні Лорак, ні Реус: кохана Налчаджиоглу приголомшила зізнанням – тепер із Муратом назавжди

Нова дівчина турецького бізнесмена Мурата Налчаджиоглу зробила своєму коханому сюрприз. Його колишні дружини- Ані Лорак та Лілія Реус до такого не додумалися.

Улюбленець мільйонів жінок Віталій Салій щасливо одружений: як виглядає дружина і син українського актора

Український актор Віталій Салій не звик розповсюджуватись на тему особистого життя в мережі. Проте кілька деталей про сім'ю знаменитості все-таки відомо. Як виглядає дружина та єдиний син артиста?