“Для мене вдягнути маску – це смерть”: вчителька відмовляється носити маску, тому що вона християнка

У місті Вараш Рівненської області суд оштрафував вчительку української мови та літератури ліцею №1 Жанну Тетеневу за відмову носити захисні засоби.

На Рівненщині вчителька української мови та літератури не хоче носити захисну маску і пояснює це релігійними мотивами. Так, у місті Вараш суд оштрафував вчительку ліцею №1 Жанну Тетеневу за порушення карантинних заходів.

Педагогиня з 20-річним досвідом з самого початку навчального року відмовилася носити медичну маску на уроках, використовувати захисний щиток, а також міряти температуру тіла, пише «Віче».

Тож тепер жінка, за рішенням Кузнецовського міського суду, зобов’язана за таку поведінку заплатити 17 000 грн штрафу і 420 грн судового збору до держбюджету.

Жанна Тетенева

Під час суду вчителька не визнала своєї провини і заявила, що не збираєтсья носити захисну маску та інші захисні засоби, оскільки є християнкою. Керівництво та колеги навчально закладу намагалися переконати вчительку не порушувати правила карантину, але це не принесло бажаного ефекту.

Вчителька і надалі, незважаючи на рішення суду,  продовжує ходити без маски.

“Я християнка віри Євангельської і слово Господнє мені категорично забороняє носити маску, тому що він створив мене за образом і подобою своєю. Ми з відкритим обличчям, як у дзеркалі, дивимося на Господа. Тому я відмовляюся носити ці маски, і для мене її надіти – це смерть”, – каже вона.

В управлінні освіти міста вирішили, що педагог може продовжувати працювати в навчальному закладі, але вона мусить дотримуватися карантинних правил.

Мотивація педагога виглядає досить дивною, адже людина без маски не тільки має більший ризик заразитися коронавірусом, але й у випадки інфікування стати розповсюджувачем інфекції. Тож релігійні погляди жінки можуть навіть призвести до чиєїсь смерті.

Схожі статті

МастерШеф 13 сезон 13 випуск від 04.05.2024: хто назавжди покинув шоу – “Спочатку вона мені подобалася”

Хто покинув "МастерШеф-13" вже відомо. Щоб дізнатися, хто з учасників не впорався з викликом у цьому випуску та за рішенням суддів вилетів із шоу, ознайомтеся з нашим матеріалом.

“Я тебе попереджала”. Слава Камінська не стримала емоцій та зробила публічне звернення: Сміюха знову вивела?

Знаменита українська співачка Слава Камінська зробила публічне звернення в соціальній мережі, яке збентежило багатьох підписників. Що відбувається?

“Мені настільки погано, що не можу стояти”: вагітна Джамала розповіла, чому не жила разом зі своїми дітьми

Знаменита українська співачка Джамала вразила зізнанням про те, що тривалий час не жила разом зі своїми дітьми. Кому артистка віддала дітей і як переживає вагітність?

“Є бажання”: 22-річна Анна Трінчер розповіла про нові стосунки після розлучення з Олександром Волошиним

Популярна акторка та виконавиця Анна Трінчер зізналася, як складалося її особисте життя за останні пів року. Похвалитися нічим, проте про досвід розповісти не зайве.

Потап заговорив про свої почуття до Насті Каменських у її день народження: про кохання навіть і не йдеться

Знаменитий український продюсер та репер Потап публічно привітав дружину з днем народження та заговорив про свої почуття до неї. Детальніше в нашому матеріалі.

“Ця дівчиночка, ця жіночка”: Аліна Гросу вперше розповіла про коханку свого обранця та знайомство з нею

Останні декілька років Аліна Гросу була не надто відвертою на рахунок своїх особистих стосунків з чоловіками, і на це було безліч причин. Однак, нещодавно вона розповіла, як дізналася про коханку.